Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 13/10

Η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος θα πραγματοποιήσει εξόρμηση το Σάββατο 13 Οκτώβρη, στη λαϊκή αγορά Μαρτίου-Μακεδονίας.
Θα μοιραστούν προκηρύξεις, θα υπάρξει ενημέρωση προς το κοινό και θα γίνει συλλογή υπογραφών (προς Υπουργείο Οικονομικών και ΔΟΥ) ενάντια στα χαράτσια και στην αυξημένη φορολογία.

Το πλήρες κείμενο που συνοδεύει τη συλλογή υπογραφών είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:
Υπογράφουμε αυτή την επιστολή, γιατί οι φόροι που πληρώνουμε, τα τέλη, τα χαράτσια είναι άδικοι και μας οδηγούν όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ζούμε μια τεράστια επιδρομή φόρων με διάφορες μορφές που ληστεύουν το εισόδημά μας.
Οι φόροι αυτοί είναι άδικοι, γιατί ήδη πληρώνουμε και με το παραπάνω, χωρίς να εξασφαλίζεται ούτε η υγεία, ούτε η εκπαίδευση, ούτε άλλες υπηρεσίες που δικαιούμαστε. 
Είναι άδικοι και απαράδεκτοι, γιατί τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν *φοροαπαλλαγές, φορολογούνται ελάχιστα και αποκομίζουν τεράστια κέρδη, όπως αποδεικνύεται από τις τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία και αλλού. Ο μόχθος και η εργασία μας καταλήγει να γίνεται ο αμύθητος πλούτος που όλοι αυτοί κατέχουν. 
Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώνουμε άλλο την κρίση, όπως επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών: να σταματήσει η φοροληστεία εναντίον μας και να φορολογηθούν οι βαθύπλουτοι, που κερδίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού. 

*Σ' αυτή την παραπομπή να υπενθυμίσουμε πως στο πακέτο των νέων μέτρων υπάρχει ρύθμιση που μειώνει το συντελεστή φορολόγησης από 45% σε 35% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ από την άλλη, υπάρχει ρύθμιση που καταργεί πλήρως το αφορολόγητο όριο των 5000 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες, με συντελεστή φορολόγησης 30-35%! Επίσης για τα προσωπικά εισοδήματα: οι κλίμακες φορολόγησης μειώνονται σε 3 από 8 που ήταν, μπαίνει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 35% σε εισοδήματα πάνω από 16.000 ευρώ, εξαλείφονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους πλήρωναν ενοίκιο, τόκους στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών, όπως επίσης και καταργείται το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά (2000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά, 3000 ευρώ από το τρίτο).
Αυτά τα αναφέρουμε για να γίνει φανερό για ποιον δουλεύει το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ποιος έχει το πάνω χέρι στη σημερινή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου