Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 24/11

Η εξόρμηση της Λαϊκής Επιτροπής Ε' Διαμερίσματος το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά Δελφών-Γρηγορίου Ε' απ' τις 11:00 και μετά.
Κύριο θέμα της εξόρμησης ήταν η ενημέρωση του κοινού για την υπέρογκη φορολογία και για τις επικείμενες κινητοποιήσεις σχετικά με την αυξημένη τιμή φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης (και όχι για το θέμα του parking στην περιοχή Ντεπό, όπως λανθασμένα είχαμε ανακοινώσει).
Το κείμενο το οποίο μοιράστηκε ήταν το εξής:

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ  
Η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εναντίον των εργατικών-λαϊκών οικογενειών δεν έχει προηγούμενο. Καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά σε χαράτσια κάθε είδους. Έμμεσους φόρους και τέλη που αυξάνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τις τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του πετρελαίου θέρμανσης. Φόρους ακίνητης περιουσίας-ΕΤΑΚ και ΦΑΠ φετινούς και προηγούμενων χρόνων και φυσικά το τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω της ΔΕΗ. Φόρο εισοδήματος με το αφορολόγητο μόλις στα 5000 ευρώ, με εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος, με μειωμένες φοροαπαλλαγές και με τεκμήρια διαβίωσης, που ακόμα και άνθρωποι που ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας, άνεργοι με μηδενικό εισόδημα και με εένα σπίτι που κληρονόμησαν ή απέκτησαν απ' τη δουλειά προηγούμενων χρόνων πρέπει να πληρώσουν. Μειώνουν μισθούς και συντάξεις, ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις. 
Την ίδια ώρα oι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και "διευκολύνσεις". 
Αυτούς, άλλωστε, υπηρετεί η συγκεκριμένη φοροληστρική πολιτική. Μέρος και συνέχεια της γενικότερης πολιτικής τόσων χρόνων υπέρ των καπιταλιστών για να διασφαλίζεται η ανάπτυξη και η κερδοφορία τους - και σε περιόδους κρίσης του συστήματός τους - σε βάρος πάντα της ζωής των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους. 
Η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έληξε τέλος Αυγούστου. Για τους περισσότερους είναι η αρχή ενός μάταιου αγώνα, μήνα τον μήνα, για την εξεύρεση χρημάτων που απλά δεν υπάρχουν, δεν περισσεύουν. Αυτός είναι και ο εμπαιγμός της αποπληρωμής των φόρων σε δόσεις. Πόσοι και για πόσο θα μπορούμε να πληρώνουμε τις δόσεις όταν οι ανάγκες τρέχουν; Όταν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα συρρικνώνονται, αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι οδηγούνται κάθε μέρα στην ανεργία, άλλοι μένουν απλήρωτοι για μήνες, υπάρχουν στεγαστικά δάνεια; 
Τους επόμενους μήνες χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες θα βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων και υπό την απειλή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, κατοικίας. Μοναδική διέξοδος είναι η μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις καισ τις μορφές πάλης των σωματείων και των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς, αλλά και των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές. Ο συλλογικός αγώνας σε σύγκρουση με όσους παρασιτούν στη ζωή μας. Ο αγώνας με προοπτική. 

Παράλληλα, μοιράστηκε και φυλλάδιο που όπως αναφέρθηκε και πιο πριν ανακοίνωνε τις επερχόμενες κινητοποιήσεις ενάντια στην υψηλή τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου:

ΦΘΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης
Αφαίρεση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πετρέλαιο θέρμανσης
Μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ στην Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης (Μπότσαρη με Παπαναστασίου) ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ, 8:30 το πρωί
Συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30 το απόγευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου