Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, Η ΦΕΤΑ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση μοίρασε την Τρίτη τρόφιμα σε άπορους, άστεγους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη στον Άγιο Παντελεήμονα (στην Αθήνα).  Παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία αυτή την κίνηση που εντάσσεται στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όμως, πίσω από τις θριαμβολογίες, κρύβεται η μέγιστη υποκρισία. Το ποσό που θα δοθεί είναι 23,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι αντιστοιχούν γύρω στα 28 ευρώ για τον καθένα από τους 835.000 άπορους, όπως τους εμφανίζει αριθμητικά η κυβέρνηση. Γιατί ο αριθμός των απόρων είναι πολύ μεγαλύτερος. Η «βοήθεια» αυτή σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζει και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στους άπορους της χώρας. Πόσο ρύζι, πόσα μακαρόνια, πόση φέτα και γραβιέρα και πόσο λάδι, θα δοθεί στις οικογένειες των απόρων, στις οικογένειες των πολύτεκνων; Και για πόσες μέρες του χρόνου θα τους λυθεί το πρόβλημα του φαγητού;
Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δημιουργεί όλο και περισσότερους άπορους, χωρίς εισόδημα που να φτάνει για να φάει η εργατική οικογένεια και τα παιδιά της, χωρίς δουλειά. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων όλο και αυξάνονται προκλητικά, ενώ η φτώχεια θερίζει. Και όσο η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνώντων συνεχίζει να εφαρμόζεται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, το κακό όλο και θα χειροτερεύει.
Η λύση είναι στην ανατροπή αυτής της ολέθριας πολιτικής που έφτασε πλέον να φοροχαρατσώνει ακόμα και τους άπορους και τους πολύτεκνους, που έφτασε να φορολογεί περισσότερο όποιον έχει δύο ή τρία παιδιά. Μια πολιτική που μόνο φτώχεια και δεινά φέρνει στο λαό.

(Πηγή: www.902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου