Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΟΓΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 19/12

Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, στις 12:00 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στην υψηλή φορολογία, με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε πια οι μισοί να μην έχουμε καθόλου δουλειά και οι άλλοι μισοί να δουλεύουμε από το πρωί έως το βράδυ 365 ημέρες τον χρόνο με μεροκάματα πείνας χωρίς ούτε καν τις Κυριακές, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.
 
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να είμαστε άνεργοι, να παίρνουμε μεροκάματα πείνας και ταυτόχρονα να πληρώνουμε τα φάρμακα, τους γιατρούς, περισσότερα για την εκπαίδευση, για το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τις μετακινήσεις μας, που αποτελούν στοιχειώδη δικαιώματα και θεμελιακές ανάγκες μας.
  
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να μας αρμέγετε συνεχώς μέσω των ανατιμήσεων των φορολογικών χαρατσιών και άλλων κεφαλικών φόρων και τα κρατικά αυτά έσοδα να δίνονται πίσω με χορηγίες, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και με 10αδες άλλους τρόπους στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας.
  
Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε εσάς που άλλωστε ποτέ δεν θα αλλάξετε. Θα σταματήσουμε εμείς να παρακολουθούμε παθητικά την σφαγή μας. Κάθε μέρα θα οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνας μας ενάντια σας. Το ξέρουμε ότι δεν έχετε έλεος απέναντι μας και ούτε θα σταματήσετε να μας ματώνεται αν δεν σας κόψουμε τα χέρια. Και αυτό θα κάνουμε.

Την ίδια μέρα έχει προκυρηχτεί 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (12:00μ.μ. - 3:00μ.μ.). Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο Δημόσιο καλούν τους υπαλλήλους να δώσουν αποφασιστικό «παρών» στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν εκείνη τη μέρα και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!
Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια!
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45% στα κέρδη, να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του.
Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό!
Εχουμε τη δύναμη! Μπορούμε!
Τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εργατοϋπάλληλοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, γυναίκες, νέοι και νέες με μια φωνή και μια γροθιά, με ενιαίο αγώνα, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στη φοροληστεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο αυταρχικό αστικό κράτος και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά,
Κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά.
Κόντρα στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές των λαών. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, μπορούμε να ελπίζουμε.
Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.

Τα αιτήματα αυτά γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα καθώς το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση την Παρασκευή 14/12 προσλαμβάνει χαρακτήρα νέας άγριας επιδρομής. Είχε προηγηθεί η ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016», το οποίο επέφερε ένα ακόμα αποφασιστικό πλήγμα στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, μέσω της νέας μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, τα οποία σε βάθος τετραετίας θα ανέλθουν στα 19 δισ. ευρώ.

Μερικά στοιχεία για το φορολογικό νομοσχέδιο:

٭ Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους.
٭ Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών.
٭ Κατάργηση της γκάμας των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
٭ Νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα που ξεκινά με συντελεστή 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, 32% για το εισόδημα 25.000 - 42.000 ευρώ και 40% για τα επιπλέον ποσά.

Την ίδια στιγμή φέρνουν νέες τρανταχτές φορο-ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και για μεγαλοεισοδηματίες. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%. Χρόνια τώρα πληρώνουν «ψίχουλα», τα οποία ολοένα και μειώνονται. Διατηρούν άθικτα τα προνόμια και τις απαλλαγές του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Ο φόρος της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, διατηρείται μέχρι και το 2015. Διπλασιάζουν το χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων λιανικής (25% του ετήσιου εισοδήματος). Πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει» επιβάλλουν πρόστιμο με συντελεστή 21%, από 10% πέρυσι. Ο φόρος στους μισθούς για τα πληρώματα του εμπορικού ναυτικού αυξάνεται σε 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα.

Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά σε ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μόνη διέξοδος είναι η αντίδραση: 
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου