Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ 3ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ 1/12

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Υ.Ε.Θ.) καλεί το Σάββατο 1 Δεκέμβρη, στις 11:00 το πρωί σε συγκέντρωση στο 3ο Σώμα Στρατού (το οποίο πλέον λειτουργεί ως ΝΑΤΟικό στρατηγείο).

Η ανακοίνωσή της είναι η ακόλουθη:

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κλιμακούμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδηλώθηκε χτες με την ενεργοποίηση της απόφασης για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στο Μαλί. Γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και άλλα στρατεύματα είναι ήδη καθ’ οδόν, ενώ υποστήριξη παρέχουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ελληνικής. Η νέα αυτή ιμπεριαλιστική επέμβαση θα οξύνει τα προβλήματα των λαών της περιοχής μετά και τον πόλεμο στη Λιβύη, θα εντείνει την εξαθλίωση και το μεταναστευτικό ρεύμα.
Επίσης, χτες το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που σύστησε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για τη Γιουγκοσλαβία, επιβεβαίωσε τον ρόλο του και αθώωσε τρεις πρώην διοικητές του UCK, όπως έκανε λίγες μέρες πριν και με Κροάτες διοικητές, κατηγορούμενους για παρόμοια εγκλήματα.
Οι ενέργειες αυτές, όπως και οι εθνικιστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, εναρμονίζονται πλήρως με την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που επιδιώκουν να διευρύνουν και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την παρουσία τους στην περιοχή, τώρα που η καπιταλιστική κρίση οξύνει τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, τις αλυτρωτικες ενέργειες και αυξάνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Τώρα, που η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» του Dayton και η απόσχιση του Κόσσοβου δείχνουν τα δόντια της.
Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η επιστροφή της ελληνικής κατοχικής δύναμης που για 10 και πλέον χρόνια συμμετείχε στο ΝΑΤΟικό έγκλημα σε βάρος του λαού του Αφγανιστάν και των άλλων λαών της περιοχής.
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, τις πολιτικές και άλλες δυνάμεις του ευρωενωσιακού συνασπισμού για την κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καμία υποστήριξη στον πόλεμο στο Μαλί, απεμπλοκή από τις υπόλοιπες 17 επιχειρήσεις της ΕΕ και από την κατοχική δύναμη στο Κόσσοβο.
Καμιά υποστήριξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Τέρμα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και στην κατοχή στο Αφγανιστάν.
Καμία διευκόλυνση, ούτε στη Σούδα, ούτε αλλού στους φονιάδες ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις.
Άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου