Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ

«Γιατί αν καταρρεύσει η ΔΕΗ, είτε είναι φθηνό το τιμολόγιο είτε όχι, δεν θα υπάρχει καθόλου».

«Προσφάι» έχουν τον εκβιασμό οι κυβερνώντες, προκειμένου να κάνουν το λαό να σκύψει το κεφάλι στα εξοντωτικά μέτρα. Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος προκλητικά και ξεδιάντροπα, μιλώντας χτες στο «vima fm», επέσεισε το παραπάνω άθλιο και ανυπόστατο εκβιαστικό δίλημμα, που με απλά λόγια σημαίνει «ή πληρώνεις τις νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ή δε θα έχεις καθόλου ρεύμα γιατί θα καταρρεύσει η ΔΕΗ»!

Θέλει πολύ θράσος να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο υπουργός και η κυβέρνηση, τη στιγμή που οι μεσοσταθμικές αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος την περασμένη τετραετία ξεπέρασαν το 50% και 12,6% από την αρχή του έτους, ενώ θα φτάσουν 48% στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013.

Τα λαϊκά νοικοκυριά, που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα, έχουν ήδη καταρρεύσει και εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στα 660 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε μήνα διακόπτονται 30.000 συνδέσεις. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ κόβουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες αφήνουν στο απυρόβλητο μονοπωλιακούς ομίλους και εταιρείες, που χρωστούν πάνω από 130 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν έχουν πληρώσει το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, το γνωστό χαράτσι...

Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγή, οι εγχώριες πηγές, η μεταφορά και η διανομή του τομέα Ενέργειας θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, ενώ θα υπάρχει ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας Ενέργειας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

(Πηγή: Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου