Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ 
να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια

Απέναντι στη φορολογική επέλαση που εξαπλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και διαλύει τα λαϊκά εισοδήματα σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες θα πρέπει να βροντοφωνάξουν «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ».
Να δημιουργηθεί στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων ένα οργανωμένο ορμητικό ποτάμι αντίθεσης, αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα. Να υπερασπιστούμε τις ζωές των οικογενειών μας.
Την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια χτυπημένη στο δικαίωμα στην εργασία, με τσακισμένο μεροκάματο και μισθό, απλήρωτη προσπαθεί να διακανονίσει φόρους και χαράτσια του 2011 χωρίς ακόμα να μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς του 2012 και θα είναι ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών. 
Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων. Μαζεύουν λεφτά, για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., για την περιβόητη ανάπτυξη.


Οι βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπουν:
Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους.
Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών.
Κατάργηση της γκάμας των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
Νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα που ξεκινά με συντελεστή στο 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, με 36%για το εισόδημα 25.000 - 40.000 ευρώ και 40% για τα επιπλέον ποσά.
Επιβάρυνση με νέους φόρους ή αυξήσεις: εισφορά αλληλεγγύης, ΕΕΤΗΔΕ, ειδικός φόρος για το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, φόρος ακίνητης περιουσίας κ.α.
Για τους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους επιβάλλουν φόρο 26% για εισοδήματα από 0 μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για τα μεγαλύτερα και αυξάνουν το τέλος επιτηδεύματος (650€).


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Την ίδια στιγμή φέρνουν νέες τρανταχτές φορο-ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, και για μεγαλοεισοδηματίες. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%. 
 Τσακίζουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, χτυπούνε ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους τόσο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αφαίμαξη από το πρώτο ευρώ , όσο και με την αύξηση του περιβόητου τέλους επιτηδεύματος. 
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που  σπουδάζουν, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής.  Οι μόνες δαπάνες που θα εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος κατά ποσοστό 10% θα είναι τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, διατηρείται μέχρι και το 2015. Διπλασιάζουν το χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων λιανικής (25% του ετήσιου εισοδήματος). Πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει» επιβάλλουν πρόστιμο με συντελεστή 21%, από 10% πέρυσι. Στις αποδείξεις δε μετρούν τα βασικά έξοδα.
Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.
Για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες τα νέα μέτρα κινούνται με κατεύθυνση το γενικευμένο αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τους οποίους και εξομοιώνουν με τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. 
Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. Ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο.

ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι άνεργες, το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, εμπόρων, επιστημόνων, οι μικροί επιχειρηματίες και αγρότες πρέπει να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
→Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας
→Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. 
→Να αυξηθεί το αφορολόγητο: 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί. 
→Να παγώσουν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, χωρίς προσαυξήσεις.
→Να καταργηθεί ο πλειστηριασμός 1ης και 2ης κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης αξίας μέχρι 300.000 και μέχρι 150τ.μ. για τετραμελή οικογένεια. 
→Να καταργηθεί η περαίωση για τους ΕΒΕ και αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων για τον προσδιορισμό εισοδήματός τους.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ στις 10 π.μ. 
H΄ ΕΦΟΡΙΑ (Δελφών και Β. Όλγας) 
Ζ΄ ΕΦΟΡΙΑ (Πλαστήρα προς Πυλαία) 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, να μη μείνει κανείς μόνος του!


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ - ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου