Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ...

Νέα χρονιά μόλις μπήκε και χωρίς καθυστέρηση η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή επίθεσή της, αναμασώντας τις γνωστές καραμέλες περί "ανάπτυξης", "νέων θέσεων εργασίας" και όλα τα συνήθη φανταχτερά λεγόμενά τους που όπως πάντα επιστρατεύουν για να μαλακώσουν τις συνειδήσεις μας και να αποτρέψουν την εκδήλωση του θυμού μας. 

Μην "ψαρώνεις", αγαπητέ αναγνώστη. Η ανάπτυξη που επαγγέλονται θα έρθει (αν έρθει) εξαιτίας της ισοπέδωσης της ζωής μας, άρα δεν πρόκειται να επωφεληθούμε εμείς απ' αυτή. Όταν μιλάνε για ανάπτυξη εννοούν επενδύσεις. Τις επενδύσεις τις κάνουν οι κεφαλαιοκράτες και τις κάνουν μόνο αν πρόκειται να έχουν κέρδος. Προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτό το κέρδος (εν μέσω κρίσης) η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που αναπόφευκτα είναι εναντίον μας, ώστε να δώσει κίνητρα για επενδύσεις (για παράδειγμα: μειώσεις μισθών. Τον κεφαλαιοκράτη τον συμφέρει να δίνει χαμηλότερους μισθούς, γιατί αυξάνει έτσι το κέρδος του. Εμείς όμως δεν πρόκειται να επωφεληθούμε απ' αυτό, τι νόημα έχει για μας αυτή η "ανάπτυξη";).

Ας δούμε συγκεκριμένα τα προσεχή μέτρα:

Κατάθεση νομοσχεδίου που επικυρώνει όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση απ' το Νοέμβρη, ώστε να προωθηθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Νέες αυξήσεις στα τιμολογία της ΔΕΗ (περισσότερα για το θέμα εδώ).
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφαιρεί 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χέρια των λαϊκών στρωμάτων.
Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας: ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία), ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), ΟΠΑΠ (Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου), ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας), ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου/Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, η Εγνατία Οδός, ο Αστέρας Βουλιαγμένης (παραλία) και πολλά δημόσια ακίνητα.
Ολοκλήρωση σχεδίου για απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 (από τη μία μιλάνε για νέες θέσεις εργασίας, από την άλλη οι απολύσεις πάνε σύννεφο).
Κατάθεση νέου νόμου περί επενδύσεων που αναιρεί κάθε εμπόδιο στην ελεύθερη δράση των μονοπωλίων.

Ας μην τους αφήσουμε να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή μας όλα όσα είναι εναντίον μας.
«Θέλουμε ενότητα των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα», ανέφερε ο Σαμαράς. Ενότητα σημαίνει συμφωνία στα μέτρα που παίρνουν για να τα αλλάξουν όλα προς το χειρότερο για εμάς, προς το καλύτερο για τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου