Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε.



Ανακοίνωση Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής:

Συνάδελφοι στο καζίνο-ξενοδοχείο της Hyatt,
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Τα πρόσφατα γεγονότα που εξελίχτηκαν στο χώρο δουλειάς σου είναι χρήσιμα για εξαγωγή συμπερασμάτων για τις άρρηκτες σχέσεις εργοδοσίας και διοίκησης της «ένωσης προσωπικού». Προβληματίσου: Την ίδια στιγμή που συζητιέται η μείωση των μισθών, δηλαδή το πώς θα ζει ο εργαζόμενος,  το δ.σ της «Ένωσης» απαγορεύει στα μέλη και τη διοίκηση του «Συλλόγου εργαζομένων» να πάρουν μέρος στη γ.σ. της. Τυχαίο;
την ίδια στιγμή που παραχωρείται αίθουσα για την πραγματοποίηση γ.σ  της «Ένωσης» από την ίδια τη διεύθυνση, μέσα στον ίδιο το χώρο εργασίας, δε συμβαίνει το ίδιο όταν καλεί σε γ.σ ο «Σύλλογος εργαζομένων». Τυχαίο;
Την ίδια ώρα που η διοίκηση της «ένωσης» κλείνει την πόρτα σε μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Θ και στον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων σε επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις (που, άσχετα αν τους ψήφισαν και αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες εργαζόμενους, ενοχλεί το ότι είναι στελέχη του Π.Α.ΜΕ), την ανοίγουν και στρώνουν κόκκινα χαλιά σε στελέχη της ΠΑΣΚΕ (που, άσχετα και αν κάτσανε και ξανακάτσανε στο τραπέζι του διαλόγου για να ξεπουλήσουν εργατικά δικαιώματα, είναι πάντα καλοδεχούμενοι). Οι συγκεκριμένοι καλεσμένοι μάλιστα αν και έξω δήλωναν μέλη της ΠΑΣΚΕ, όταν πήραν το λόγο, μίλησαν εκ μέρους της διοίκησης του Ε.Κ.Θ χωρίς βέβαια αυτή να έχει συνεδριάσει και να έχει πάρει απόφαση.
Την ίδια ώρα που ο «Σύλλογος εργαζομένων» παλεύει να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση έως ότου οι εργαζόμενοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ  πάρουν απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν για το ζήτημα της διατήρησης μισθών, επιδομάτων και των θέσεων εργασίας, η «Ένωση προσωπικού» είναι αυτή που πρώτη και καλύτερη βάζει εμπόδια.
Συνδικαλιστές τύπου «ένωσης» δε θέλουν και δεν μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά σου. Κύριος σκοπός τους είναι να αποπλανήσουν, να διασπάσουν τους εργαζόμενους, έβαζαν και βάζουν πλάτες ώστε να περνούν τα αντεργατικά μέτρα εργοδοσίας και κυβέρνησης.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ

Συνάδελφοι στα Olympus Plaza,
ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΟΥ
Η εργοδοσία θέλει να σας τσακίσει γι’ αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεμπερδεύει μια και καλή με το Σωματείο, για να είστε μόνοι, απροστάτευτοι. Δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία, ώστε να καταφέρει να υπογράψουν εργαζόμενοι εξώδικο ζητώντας τη διάλυση του Σωματείου.  Οι περισσότεροι από αυτούς που φαίνονται να υπογράφουν είτε δεν είναι καν μέλη του Σωματείου, είτε δε γνώριζαν καν για την υπογραφή τους.

Η εργοδοσία αναφέρεται σε ανθρώπους του μόχθου, που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή, σαν «κομματικούς παράγοντες». Οι «κομματικοί παράγοντες» στους οποίους αναφέρεται, είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοί σας, που τους ζείτε καθημερινά δίπλα σας, που μοιράζεστε τα ίδια βάσανα και προβλήματα.
Είναι αυτοί που μπήκαν μπροστά ώστε να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι απολύσεις. Είναι αυτοί που δε κιότεψαν, δε λογάριασαν τις επιπτώσεις και έδωσαν μάχη για το δίκιο όλων συνολικά των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Το Σωματείο είναι βραχνάς για την εργοδοσία που θέλει να ακολουθεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Μπροστά σ’ αυτήν την επιθυμία της είναι αδίστακτη.
Θα συνεχίσει να χτυπάει το Σωματείο, με βρώμικους τρόπους και μέσα, είτε με την τρομοκρατία, είτε με την ίδρυση αντισωματείου που θα εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, είτε με ψέματα και λάσπη για να διασπάσει τους εργαζόμενους.
Φάνηκαν εδώ και τα γρήγορα αντανακλαστικά του κράτους όταν είναι χτυπήσει τους εργάτες. Ενώ εκκρεμούν ένα σωρό δικαστήρια για εργατικές υποθέσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο που αφορά στη διάλυση του Σωματείου πραγματοποιείται σε λίγες μέρες.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Συνάδελφοι στο Ω3,
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΕΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
Η στάση σας με τη συμμετοχή σας στην απεργία στις 20/02 ήταν στάση άξια, ήταν στάση περήφανου και αξιοπρεπή εργαζόμενου. Ήταν η αρχή του αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων σας, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση των χαρατσιών που μας γονατίζουν, την απαίτηση για ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Ακόμη και όταν η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις , δε φοβηθήκατε. Μαζί με το Συνδικάτο άμεσα κηρύξαμε  απεργία στο χώρο δουλειάς σας. Ακόμη και όταν ο εργοδότης απάντησε με κλείσιμο της επιχείρησης (λοκ άουτ), πάλι δεν το βάλατε κάτω.
Σας καλούμε, έχοντας στο πλευρό σας την αμέριστη στήριξη του Συνδικάτου,  να συνεχίσετε ανυποχώρητα,  μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων σας.

Συνάδελφοι όλου του κλάδου
Όλα τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στους περισσότερους χώρους εργασίας. Όλοι μαζί, κυβέρνηση, Ε.Ε, εργοδότες, κατασταλτικοί μηχανισμοί, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές κάνουν ό ,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι, να παραμείνουν στο παρασκήνιο, να μην τολμήσουν  καν να σκεφτούν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Τώρα που περνούν τα πλέον βάρβαρα μέτρα που μας πάνε δεκαετίες πίσω, με εξαθλιωμένη ζωή και μισθούς 300-400 ευρώ, θέλουν  τους εργαζόμενους στη γωνία, ανοργάνωτους, μακριά από συλλογικές διεργασίες. Θέλουν τους εργαζόμενους μακριά από τα ταξικά Σωματεία, μακριά από το Π.Α.ΜΕ γιατί είναι το μόνο αποκούμπι των εργαζομένων, είναι η μόνη πανεργατική συσπείρωση που από την ίδρυσή της, παραμένει πιστή στην υπόθεση της υπεράσπισης της εργατικής τάξης.
Συνάδελφε, σε καλούμε να σκεφτείς: ποιόν εξυπηρετεί ο δισταγμός και ο φόβος που νιώθεις, η υποχώρηση που κάνεις καθημερινά στη ζωή σου. Ο φόβος δεν είναι αυτός που σε αναγκάζει να θυσιάζεις κάθε μέρα κομμάτι από την ζωή σου, να θυσιάζεις το ψωμί των παιδιών σου, να δουλεύεις εξαντλητικά ωράρια για μεροκάματο που δε φτάνει ούτε για τα βασικά          ; Μπροστά στο φόβο και στην υποχώρησή μας, δεν πήραν πίσω σε μια νύχτα ό, τι είχε κατακτήσει η εργατική τάξη, βασικά δικαιώματα,  συλλογικές συμβάσεις, συντάξεις;
Αυτό που νιώθεις μέσα σου, το «κάτι να γίνει, η κατάσταση δεν πάει άλλο» πρέπει να πάρει περιεχόμενο, να εκφραστεί στο συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα . Δεν λέμε πως είναι εύκολη υπόθεση, είναι πάλη σκληρή, βασανιστική αλλά αποτελεί πλέον το μόνο δρόμο για τους εργαζόμενους αν θέλουν να δουν την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ τους.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου