Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.
Είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 6.30μμ ΣΤΟ ΕΚΘ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10.30πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους την απόφαση της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους να μεταφέρουν την πρωτομαγιάτικη αργία την Τρίτη του Πάσχα, με ευρύτερο στόχο τον εκφυλισμό και το οριστικό χτύπημα της. 

Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα. Η 1η Μάη είναι πάλη των εργαζόμενων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι καθημερινές εξελίξεις, τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσης του λαού μας, διαψεύδουν συνεχώς τους εκπροσώπους και τους απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Μέσα από το συνδικάτο μας να παλέψουμε για τα καθημερινά μας προβλήματα, τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας. Απληρωσιά και μαύρη εργασία, εργαζόμενοι «λάστιχο» να δουλεύουν όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης μεροκάματα που ολοένα συρρικνώνονται, είναι μια ελάχιστη εικόνα από αυτά που βιώνουμε είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε επισιτιστικά καταστήματα.

Κατηγορούν με κάθε τρόπο κυρίως τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ πως με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις τους οδηγεί τα μαγαζιά στο κλείσιμο και πως με αυτό το σκεπτικό μεταφέρουν ως αργία την πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα. Δεν μας λένε όμως το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, τα 100.000 χρεοκοπημένα μικρομάγαζα με τις οικογένειές τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν; Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού Επαγγελματία - Βιοτέχνη - Εμπόρου. Μ αυτό τον τρόπο θέλουν να χτυπήσουν τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης ημέρας ενταγμένο στη συνολικότερη επίθεσή τους στις ταξικές δυνάμεις. Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των υπουργείων την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δεν τους φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που θα κλείσουν, σύμφωνα με δικές τους μελέτες. Θέλουν να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια στις ταξικές δυνάμεις που για ακόμη μια φορά θα δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. 

Θέλουν και με αυτό τον τρόπο να μας πείσουν πως με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις δεν αλλάζει τίποτα.
Το ξέρουν όμως πολύ καλά πως η 1 του Μάη, οι νεκροί του Σικάγο και οι χιλιάδες ακόμα νεκροί που έχει δώσει η εργατιά μέσα από τέτοιους αγώνες για το 8ωρο, το καλύτερο μεροκάματο και μια ζωή με αξιοπρέπεια  είναι αυτά που επέφεραν τις μεγαλύτερες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Η 1η του Μάη δεν είναι απλά μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες του παρελθόντος, αλλά κλιμάκωσης και συνέχειας τους στο σήμερα. 
 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε στα ξενοδοχεία, στα επισιτιστικά καταστήματα
Σου είπαν ότι «αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και δε θα παρθούν άλλα» και την ίδια ώρα σου μπήγουν τους φόρους μέχρι το κόκαλο, σου κόβουν την υγεία και την περίθαλψη, σου στερούν το δικαίωμα να σπουδάσεις το παιδί σου.
Σου είπαν «όλοι μαζί να δουλέψουμε, εργάτες και μεγαλοεργοδότες στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, να ανακάμψει η χώρα» και την ίδια ώρα σου στερούν το ήδη πετσοκομμένο σου εισόδημα που ούτε στα προς το ζειν δε φτάνει.

Με το να κάνεις υπομονή τόσα χρόνια δε κέρδισες τίποτα απ όσα σου υποσχέθηκαν. ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ. Σήκωσε ανάστημα και διεκδίκησε με τους συναδέλφους σου και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αυτά που σου ανήκουν. Οργανώσου και πάλεψε μέσα από το Συνδικάτο σου για αυτά που σου αξίζουν γιατί κανένας άλλος δεν πρόκειται να στα χαρίσει.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 6.30μμ ΣΤΟ ΕΚΘ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10.30πμ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου