Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΕΥΔΑΠ ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΓΙΑ 831 ΕΥΡΩ

Ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός που διέρρευσε σήμερα:

Η ΕΥΔΑΠ βγάζει στο σφυρί την κατοικία ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ από τους λογαριασμούς του νερού, τους οποίους αδυνατούσε να πληρώσει από το 2012.

Χτες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο, πατέρα δύο παιδιών, στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία, κάτι για το οποίο η διευθύντρια του καταστήματος δήλωσε «αδυναμία».

Η ΕΥΔΑΠ του έκοψε την παροχή νερού και στη συνέχεια έβαλε δικηγόρο που ερεύνησε για την ακίνητη περιουσία του ανέργου στα υποθηκοφυλακεία, εντόπισε ότι έχει ένα σπίτι και στις 29 Μάη, δικαστική επιμελήτρια ξεκίνησε τη διαδικασία της «αναγκαστικής κατάσχεσης».

Η αξία του σπιτιού του ανέργου εκτιμήθηκε στα 50.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού το ποσόν των 30.000 ευρώ και όλα αυτά για οφειλές 831 ευρώ, οι οποίες με τις προσαυξήσεις έφτασαν τα 972,39 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου δήλωσε για το θέμα:
«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα. Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να τους δώσουν ταξικό προσανατολισμό. Να οργανώσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, εργοστάσιο, να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα των σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές να αγωνιστούμε κόντρα στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, να μη γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, καμία οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο και μπορούμε να τον διεκδικήσουμε».

Η κατάσταση σοβαρεύει λοιπόν, το οποίο σημαίνει ότι οι Λαϊκές Επιτροπές θα πρέπει από 'δω και στο εξής να αποκτήσουν ενισχυμένα αντανακλαστικά και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε περιστατικό τέτοιου είδους.
Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή σας κάποια παρόμοια περίπτωση (κατάσχεση, διακοπή νερού ή ρεύματος) τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Λαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στο πάνω μέρος της σελίδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου