Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μια καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορέψει τις "μικρές" διαδηλώσεις (όλες μικρές θα τις βγάλουν), που τάχα αυτές ευθύνονται για το κλείσιμο των μαγαζιών, λόγω της παράλυσης (υποτίθεται) του κέντρου των μεγάλων πόλεων από τις πολύ συχνές κινητοποιήσεις. Τα έχουμε ακούσει και παλιότερα, αλλά απ' ότι φαίνεται τώρα εμφανίζονται πιο αποφασιστικοί στο να δρομολογήσουν το αντίστοιχο μέτρο. Φυσικά θα θυμάστε ατάκες όπως "δεν γίνεται 100 άτομα να κλείνουν το κέντρο και να παραλύει η αγορά". Όπως όμως θα διαβάσετε και στην ανακοίνωση, και όπως καταλαβαίνει και ο κάθε λογικός άνθρωπος, η αγορά δεν παραλύει από τις διαδηλώσεις (μικρές ή μεγάλες), αλλά από την αδυναμία του κοινού να προβεί σε αγορές, ακόμα και στις στοιχειώδεις, λόγω της σημερινής άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Δηλαδή εννοούν ότι όταν δεν έχει διαδηλώσεις η αγορά "πετάει"; Άρα έχουμε ένα μέτρο που στόχος του είναι να ποινικοποιήσει την αντίδραση, σε μια εποχή που αυτή είναι επιτακτική ανάγκη.

Η ανακοίνωση:

Στη συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η τρικομματική κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της να βάλει στο "γύψο" τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με πρόσχημα ότι τα μικρά συλλαλητήρια "προκαλούν προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα…".

Ξεκινούν δήθεν από τις μικρότερες κινητοποιήσεις, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο για γενική απαγόρευση.

Αυτό που κρύβουν επιμελώς είναι ότι για το κλείσιμο των μικρομάγαζων στο κέντρο δεν ευθύνονται οι εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις, αλλά ο άνισος ανταγωνισμός με τα πολυκαταστήματα και η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΕΕ, που έχει τσακίσει μισθούς και συντάξεις και έχει οδηγήσει εκατομμύρια εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία και τη χρεοκοπία. 

Γιατί κλείνουν χιλιάδες μαγαζιά σε όλες τις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά αφού εκεί δεν γίνονται διαδηλώσεις; 

Η επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών για την απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, για την ένταση της καταστολής και την επιβολή του δόγματος "Νόμος και Τάξη" είναι γνωστή από χρόνια.

Τα φερέφωνά τους στις ηγεσίες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, όπως και ο ανυπόληπτος, ξεπουλημένος Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας σε αγαστή συνεργασία με τον εκάστοτε δήμαρχο Αθήνας επανειλημμένα έβαζαν αυτό το θέμα.

Κοροϊδεύουν λέγοντας ότι ενδιαφέρονται όλοι αυτοί για τους μικρομαγαζάτορες και τους εργαζόμενους του κέντρου της Αθήνας.

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε υγειονομική ζώνη όπου θα κυριαρχούν οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Εκτός από τους διαδηλωτές θέλουν να διώξουν και όλα τα μικρομάγαζα. Γι' αυτό τα έχουν ρημάξει στα πρόστιμα. 

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και όλα τα λαϊκά στρώματα να καταγγείλουν τα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια και να είναι σε ετοιμότητα. Οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομαγαζάτορες και οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου