Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ίσως θυμάστε την ανάρτηση που είχαμε κάνει προ εβδομάδας, σχετικά με τον άνεργο (ναυτεργάτης, πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» και απλήρωτος εδώ και 7 μήνες) που λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού του νερού, η ΕΥΔΑΠ του έκοψε την παροχή και ακόμα χειρότερα κίνησε διαδικασίες για κατάσχεση της κατοικίας του. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Με την παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου και διάφορων ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών), όπως επίσης και με τη γνωστοποίηση του θέματος στο ευρύ κοινό, η κατάσταση πήρε άλλη τροπή:

Όχι μόνο η ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκε να επαναφέρει την παροχή νερού στον άνεργο, αλλά αναγκάστηκε να αναζητήσει «κοινά αποδεκτή λύση για τη διευθέτηση της οφειλής», δηλαδή με άλλα λόγια η κατάσχεση αναβάλλεται.

Γνωστοποιούμε αυτό το συμβάν για να αποδείξουμε πως συλλογικά και επιστρατεύοντας την αλληλεγγύη μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας που όλο και οξύνονται, ακόμα και αν αυτά εξ αρχής φαίνονται βουνό (όπως φανταζόμαστε πως θα φαίνονταν στον άνεργο του παραδείγματός μας: δεν είναι λίγο το να σου κόψουν το νερό και να βγάζουν στο σφυρί το σπίτι σου, ειδικά αν είσαι προστάτης ανηλίκων).

Να υπενθυμίσουμε πως η Λαϊκή Επιτροπή είναι εδώ και ένα από τα κύρια καθήκοντά της και είναι και αυτό: η υποστήριξη και η αλληλεγγύη σε όποιον τη χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου