Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Ο.Α.Σ.Θ. 19/7


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή κινητοποιήση των Επιτροπών Ανέργων ανατολικής Θεσσαλονίκης (Ε' Διαμερίσματος, Τούμπας, Καλαμαριάς, κέντρου) το πρωί της Παρασκευής 19 Ιούλη στον ΟΑΣΘ.

"Κλιμάκιο" της κινητοποίησης ανέβηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ και συναντήθηκε με τη διεύθυνση, όπου δόθηκαν 16 πρόστιμα για ακύρωση, τα οποία είχαν επιβληθεί σε άνεργους, φοιτητές και μαθητές, με άλλα λόγια σε άτομα που αδυνατούν να πληρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους.

Η διεύθυνση δεσμεύτηκε να διαγράψει τα πρόστιμα στην επόμενη συνέλευση του ΔΣ. Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Επιτροπές Ανέργων απαιτούν διαγραφή προστίμων. Τέτοιες κινήσεις πραγματοποιούνται συστηματικά με επιτυχία και φυσικά θα συνεχίσουν να γίνονται.

Ακολούθησε διάλογος με τη διεύθυνση του ΟΑΣΘ:

Zητήθηκε να πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή δωρεάν τα δρομολόγια του λεωφορείου για Επανομή, ώστε οι άνεργοι και όλος ο κόσμος γενικότερα να μπορούν ελεύθερα -χωρίς κόστος- να έχουν πρόσβαση σε μια κοντινή παραλία, δραστηριότητα η οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στον καθένα σε μια εποχή όπως η σημερινή που οι οικονομικές δυσκολίες αυξάνονται (θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση γι' αυτό το λόγο την Κυριακή 21/7, αναμείνατε ανακοίνωση προσεχώς).

Η διεύθυνση απάντησε πως δεν περνάει από το χέρι της κάτι τέτοιο. Η συζήτηση επεκτάθηκε στη βασική απαίτηση των Επιτροπών Ανέργων όσον αφορά τον ΟΑΣΘ: να έχει κάθε άνεργος δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες. Απαίτηση η οποία τίθεται στον ΟΑΣΘ συστηματικά, σε κάθε κινητοποίηση που πραγματοποιείται. Μας δόθηκε η πληροφορία πως είναι πιθανό να υλοποιηθεί η χορήγηση πάσο για ανέργους. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη επιτυχία των Επιτροπών Ανέργων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου