Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη 2013 γίνεται δημοπρασία στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με στόχο την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας του Δήμου. 

Aυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική που έχει ως στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την μεγαλύτερη κερδοφορία των ιδιωτών. Άλλωστε η ίδια πολιτική ακολουθείται και σε επίπεδο κυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Ως αποτέλεσμα έχει το κλείσιμο οργανισμών, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του  λαού σε παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση. Δεν είναι κινήσεις αποσπασματικές ή βεβιασμένες, αλλά έχουν κοινό στόχο: την εξαθλίωση του συνόλου του λαού. 

Όσο κι αν κόπτονται οι δημοτικές αρχές για την καθαριότητα των Δήμων τους, ποτέ δεν διεκδίκησαν προσλήψεις προσωπικού για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών. Παράλληλα, δεν ενημέρωσαν τους δημότες ότι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σημαίνει τετραπλασιασμό των ανταποδοτικών τελών, που θα επιβαρύνουν τους ήδη εξαντλημένους οικονομικά δημότες. 

Έχουμε παραδείγματα που η αγωνιστική στάση των εργαζομένων ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των Διοικήσεων των Δήμων. Η πρόσφατη ακύρωση του διαγωνισμού στο Δήμο Θερμαϊκού, με την κύρια  συμβολή του Συλλόγου μας, δείχνει το δρόμο. Δεν έχουμε αυταπάτες καθώς μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα προς όφελος του λαού. Τα διάφορα μείγματα πολιτικής και η αλλαγή διαχειριστών πάνω στην ίδια πολιτική δεν μπορούν να φέρουν προκοπή στους εργαζόμενους. 

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους, το λαό του Δήμου σε κοινό μέτωπο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Θα είναι μια κίνηση για το συμφέρον όσων πλήττονται σήμερα.  

Διεκδικούμε: 
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 
Μείωση ανταποδοτικών τελών για το λαό του Δήμου καθώς δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος. 
Να μη προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις που καταστρέφουν τις δημόσιες υπηρεσίες και υποβαθμίζουν την ποιότητα για την εξυπηρέτηση του λαού. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΩΣ ΤΙΣ 11:00πμ. 

Το Δ.Σ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου