Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Δελή πραγματοποίησε περιοδεία σε σχολικές μονάδες της πόλης.

Στη διάρκεια της περιοδείας φανερώθηκαν σε όλη τους την έκταση τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. 

Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς που δε μπορούν να αναπτύξουν όλο το πρόγραμμά τους, σχολεία που τα ολοήμερα τμήματά τους είτε λειτουργούν στη λογική του παιδοφυλακτήριου είτε δε λειτουργούν καθόλου δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις λαϊκές οικογένειες που ήδη στενάζουν απ’ την ανελέητη αντιλαϊκή επίθεση. Σχολεία χωρίς υποστηρικτικές υποδομές των μαθημάτων (αίθουσες πειραμάτων φυσικής, καλλιτεχνικών, υπολογιστών κ.ά.), σχολεία χωρίς τους κατάλληλους χώρους εστίασης των παιδιών, χωρίς τραπεζοκόμους. Το πρόβλημα όμως της έλλειψης μόνιμων καθαριστριών στα περισσότερα σχολεία αποκτά κατεπείγοντα χαρακτήρα αφού κινδυνεύει η ίδια η υγεία των παιδιών. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία είναι βαρύτατες. Η πολιτική της άλλωστε στην παιδεία βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με τους υπόλοιπους τομείς και τσακίζει όλα τα λαϊκά δικαιώματα. 

Σοβαρές ευθύνες όμως για την απαράδεκτη σχολική πραγματικότητα έχει και η δημοτική αρχή Μπουτάρη αφού οι δήμοι ως τμήμα του κράτους έχουν αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας των σχολείων. Οι ευθύνες της διοίκησης Μπουτάρη είναι μεγάλες για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και για την έλλειψη καθαριστριών. Το ζήτημα του καθαρισμού των σχολείων είναι ζήτημα υγιεινής και δεν μπορεί να περιμένει άλλο! Να λυθεί άμεσα για όλα τα σχολεία και για όλη την καθημερινή τους λειτουργία. 

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δε γίνεται να περιμένουν! Ενωμένοι σα μια γροθιά και μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουν από το κράτος -κυβέρνηση και δήμους- όλα όσα δικαιούνται για τη μόρφωση των παιδιών τους!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου