Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Γιγαντοπανό αναρτήθηκε στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη στο Λευκό Πύργο* από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και επιτροπών ανέργων με στόχο την προώθηση της αντιφασιστικής διαδήλωσης και συναυλίας ενάντια στους ναζί της Χρυσής Αυγής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δε φτάνει να καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή από τον υπολογιστή μας μέσω facebook ή από τον καναπέ μας βλέποντας τηλεόραση. Την καταδικάζουμε έμπρακτα, μαζικά, οργανωμένα!

Μόνο έτσι θα κοπεί ο αέρας και το θράσος της, που τελευταία αυξάνονται (δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα). Με άλλα λόγια στοχευμένες επιθέσεις σε όποιον παλεύει για τα δικαιώματά του, κόντρα σε εργοδοσίες και αφεντικά, τα οποία η Χρυσή Αυγή εκφράζει αποδεδειγμένα. Αυτό είναι ο φασισμός: υπηρέτης της μεγαλοεργοδοσίας, υπηρέτης του κεφαλαίου που σε καιρό κρίσης χρειάζεται ένα οπλισμένο χέρι για να χτυπάει όποιον σηκώνει κεφάλι.

Εννοείται ότι ΔΕΝ θα τους κάνουμε τη χάρη να κάτσουμε στη γωνιά μας. Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι μαζί για την ανατροπή! Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τον κάθε φασιστικό μηχανισμό που επιδιώκει να μας τρομοκρατήσει και να μας καταστείλει. Φυσικά, δεν θα τα καταφέρει.

Η Χρυσή Αυγή δεν μπόρεσε ποτέ να ριζώσει σε χώρο που κυριαρχεί το οργανωμένο ταξικό κίνημα, παρά μόνο όπου επικρατεί η απολιτίκ και τυφλή αγανάκτηση. Γι' αυτό το λόγο: οργάνωση παντού! Να κάνουμε τη Χρυσή Αυγή να μην έχει που να σταθεί. Ας γίνουμε το τείχος σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς πάνω στο οποίο θα σπάσει τα μούτρα της! 

Σημαντικό: δεν εναντιωνόμαστε μόνο στη Χρυσή Αυγή και το φασισμό εν γένει, αλλά πάνω απ' όλα εναντιωνόμαστε στις αιτίες που τον προκαλούν: τον καπιταλισμό και τη σήψη του:
Που δημιουργεί την ανάγκη στα αφεντικά να επιστρατεύσουν τραμπούκους για να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα που προσπαθεί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. 
Που - σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικοποίησης και ταξικής συνείδησης - δημιουργεί φασιστικές συνειδήσεις με την εξαθλίωση που επικρατεί και με τα προβλήματα που οξύνονται.

Γι' αυτό πρέπει να πάρουμε μέρος όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου. Για να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή μαζικά και οργανωμένα. 

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους:
Γιώργος Αετόπουλος
Δημήτρης Μυστακίδης
Σοφία Νάτσιου
Μαύρη Μαγιονέζα
Καμμένες Λάμπες
Future Waves
Aceinthehole
TheCousins

Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά! 


*Επί τη ευκαιρία: μια απάντηση σε όσους καθωσπρεπιστές έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση της ανάρτησης του πανό στο Λευκό Πύργο, επικαλούμενοι την υποτιθέμενη "βεβήλωση του μνημείου". Ο Λευκός Πύργος δε βεληλώθηκε. Το πανό αναρτήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και το μνημείο συνεχίζει να στέκεται στη θέση του άθικτο, χωρίς την παραμικρή ζημιά. Αντιθέτως βεβήλωση ενός μνημείου που ανήκει στον ελληνικό λαό είναι το να απαιτείται αντίτιμο/εισιτήριο για να εισέλθει κανείς σ' αυτό. Γι' αυτό όμως δεν λέει κανείς τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου