Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ "COCA-COLA 3E"

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη στις 30 Οκτώβρη κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου της «Coca-Cola 3Ε» μετά και τη σχετική απόφαση των δύο Ομοσπονδιών του κλάδου. Στόχος να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους 33 απολυμένους από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και η απόφαση των εργαζομένων να απαντήσουν ενιαία στην αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής. Στο μεταξύ συνεχίζεται μέχρι και την 1η του Νοέμβρη η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Η 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου, που κήρυξαν η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 30 Οκτώβρη και θα λήξει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτώβρη. 

Η απεργία αποτελεί το πρώτο βήμα συντονισμού της δράσης, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο Ομοσπονδίες, υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιείται «σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απολυμένους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και για να αντιμετωπιστεί η αντεργατική πρακτική και επιθετικότητα της πολυεθνικής εταιρείας, που παρά τα τεράστια κέρδη της προχωρά συνεχώς σε απολύσεις και καταργήσεις τμημάτων και εργοστασίων». 

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ του ομίλου Δαυίδ -αφού ωφελήθηκε από τα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές που χαρίζει το κράτος στους "επενδυτές" (και τα πληρώνουν ο εργαζόμενος λαός με μέτρα και μνημόνια δίχως τέλος)- έκλεισε τις επιχειρήσεις ΚΑΤΣΕΛΗΣ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελειώνει την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, μεταφέροντας την έδρα της στην Ελβετία και μέρος της παραγωγής της στη Βουλγαρία, αξιοποιώντας την ελευθερία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κεφάλαιο να μετακινείται όπου βρίσκει φθηνότερους δούλους, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους που κλείνουν τα εργοστάσια, αλλά η ακόρεστη δίψα των μεγαλοεπιχειρηματιών για ακόμα περισσότερα κέρδη. 

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, κάθε φορά που απολύει, επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημα με "φιλανθρωπικές, κοινωνικές δράσεις", όπως η "προσφορά" της στους δήμους να βάψει 2-3 σχολεία. Κάθε σχολική αίθουσα που βάφει η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ αντιστοιχεί με μερικές δεκάδες απολυμένους. 

Η αδιαλλαξία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με έναν τρόπο μπορεί να νικηθεί: Με τον ενωμένο ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων σ’ αυτή και την έμπρακτη αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης στην εκδήλωση της αλληλεγγύης τους. Καλεί τα σωματεία να οργανώσουν την έκφραση της αλληλεγγύης. Η πολυεθνική να πάρει την απάντηση από όλους τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο. Η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είναι ανίκητη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν».

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Τροφίμων - Ποτών - Τουρισμού της Πορτογαλίας, η Κεντρική Ένωση Συνταξιούχων Ισπανίας και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα της Κύπρου.

(Πηγή: 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου