Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Σε δίκη παραπέμπεται ο χρυσαυγίτης οδηγός του ΟΑΣΘ, ο οποίος τον περασμένο Απρίλη υποχρέωσε δύο μετανάστες αφρικανικής καταγωγής να κατέβουν από το λεωφορείο της γραμμής 26, με πρόσχημα ότι δεν είχαν εισιτήρια.

Σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της άρνησης παροχής υπηρεσίας για φυλετικούς λόγους.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε τότε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στο Συνήγορο του Πολίτη, με το που μπήκαν στο λεωφορείο οι δύο μετανάστες και πριν ακόμη προλάβουν να πάνε στο εκδοτικό μηχάνημα να κόψουν εισιτήριο, ο οδηγός του λεωφορείου, απαίτησε να κατέβουν. Οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του και κατέβηκαν. Όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι υπόλοιποι επιβάτες, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και φώναξε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και ένα σύμβολο της Χρυσής Αυγής που φορούσε πάνω του.

Σωστή η αντίδραση των επιβατών: μπλόκο και αντίδραση στους ναζί παντού. Καμία αδιαφορία και απάθεια. Τους ξεμπροστιάζουμε εμείς οι ίδιοι όπου τους βρούμε: στα λεωφορεία, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά, στο σχολείο, στη σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου