Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠ' ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 18/11

Η 2η συγκέντρωση της Επιτροπής Ελεύθερων Επαγγελματιών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 στο "Καφέ Χαριλάου" Πλαταιών 35. Η παρουσία του δικηγόρου κ. Ματσιώρη Β. έδωσε ενδιαφέροντα τόνο στην συζήτηση που έγινε. Πολλά τα προβλήματα, πολλές οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων. Βασικό συμπέρασμα της συζήτησης, ήταν η κινητοποίηση όλων των μελών με στόχο την εξάπλωση του κινήματος αντίστασης στα εξοντωτικά μέτρα της κυβερνητικής τρόικας. Αυτό σημαίνει κινητοποίηση και δράση, συγκεκριμένες ενέργειες που θα βοηθήσουν τον καθένα ξεχωριστά και τους συναδέλφους στο σύνολό τους για την αλλαγή της υπάρχουσας ανέξοδης κατάστασης στο ασφαλιστικό μας ταμείο. Τα μέλη της Κίνησης θα ενημερώνονται τακτικά για τις προγραμματισμένες δράσεις.
Ευχαριστούμε για την παρουσία σας. 


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ:
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής των εισφορών στον ΟΑΕΕ. Οι 379.844 εκβιαστικές επιστολές που στάλθηκαν τον Αύγουστο 2013 μας ενημέρωσαν για αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις, αγνοώντας την πραγματική εικόνα της αγοράς.
Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:
* Την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ που με την πολιτική τους λεηλάτησαν τα αποθεματικά του ταμείου οδηγώντας το σε άθλια κατάσταση.
* Την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, τα Επιμελητήρια και τους Συλλόγους Εμπόρων Θεσσαλονίκης - Αθήνας - Πειραιά για την άρνηση λήψης αποφάσεων που θα ανακουφίσουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες. Αντίθετα προχωρούν στη λήψη μέτρων που ευνοούν τα μονοπώλια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
* Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους επαγγελματίες ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο ταμείο ή όχι.
* Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
* Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, αγνοώντας τις μνημονιακές διατάξεις.
* Παύση από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ κάθε δίωξης ή απειλής δίωξης σε όσους χρωστούν στο ταμείο.
* Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση.
* Δραστική μείωση των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
* Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά 1/3 από τον ασφαλισμένο.
* Επίδομα ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρησή τους λόγω της κρίσης.
 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
Καταγγέλουμε όλοι μαζί τις εξοντωτικές πολιτικές. Στείλτε την συμμετοχή σας στο mail:

epitropithess@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου