Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ 19/12

Πέμπτη 19 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί, έχει κανονιστεί έκτακτη κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, Μπότσαρη με Παπαναστασίου, από τις Επιτροπές Ανέργων κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε αδιάλλακτα σβήσιμο προστίμων σε ανέργους, μαθητές, φοιτητές και ειδικά για την περίπτωση συντοπίτη μας, μαθητή με άνεργο πατέρα, που περνάει δικαστήριο το Γενάρη, ως αποτέλεσμα της μη πληρωμής του προστίμου του, το οποίο μάλιστα έχει προσαυξηθεί, απαιτούμε άμεση διαγραφή του.

Διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες για τους ανέργους και για τις λοιπές ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες όπως οι φοιτητές και οι μαθητές.

Δε θα δεχτούμε καμία αύξηση εισιτηρίου!

Μετά από πολλές κρούσεις στα γραφεία του ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια είχε επιτευχθεί η συστηματική διαγραφή προστίμων στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες, πράγμα που φανερώνει ότι παρόλες τις δυσκολίες του σήμερα, με οργάνωση, επιμονή και αποφασιστικότητα μπορούν να υπάρχουν και νίκες.

Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΣΘ σκλήρυνε τη στάση του και αντιδράει στο σβήσιμο προστίμων σε φοιτητές και μαθητές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που πληρούν κάποιες "προϋποθέσεις". Απαιτούμε να σβηστούν όσα φοιτητικά/μαθητικά πρόστιμα είχαμε προσκομίσει στον ΟΑΣΘ όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς φυσικά και όσα θα προσκομιστούν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου