Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 21/12

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

«…ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις…»

«…μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης…, δολοφόνησε εργαζόμενο που ζήτησε το μισθό του…»

«…κομμένο ηλεκτρικό σε χιλιάδες νοικοκυριά, πρόβλημα θέρμανσης, σίτισης για χιλιάδες…»

«…απελευθερώνονται κατασχέσεις – πλειστηριασμοί κατοικιών…»

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αποτυπώνουν μέρος της δραματικής κατάστασης ανέργων και εργαζομένων. Η βαρβαρότητα σε όλη της την έκταση για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος που δημιούργησαν τα αφεντικά τους. Για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες επιχειρήσεις. Για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για να στηριχθεί η ανάκαμψή τους στην ταφόπλακα μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων στην υγεία, παιδεία, στέγη, σίτιση, θέρμανση, συγκοινωνίες, ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Ο στόχος της είναι καθαρός και αποτυπώνεται από τα πρωτοσέλιδα «…προγράμματα προσωρινής απασχόλησης με μισθό 300 Ευρώ…». Αυτό το μέλλον σχεδιάζουν για εργαζόμενους, για τη νέα γενιά. Η επίθεση δεν έχει τέλος. Αφορά εκατομμύρια άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, νέους.

Η ανοχή, ο φόβος, η απογοήτευση δεν έσωσε κανέναν από το 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Η υπομονή δεν πλήρωσε κανέναν από τους χιλιάδες απλήρωτους, τους έστειλε κι’ αυτούς στην ανεργία. Οι εγκληματικές υποχωρήσεις συνδικαλιστικών ηγεσιών («μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών») με συμφωνία σε μειώσεις μισθών δεν εμπόδισαν νέες μειώσεις, δεν έσωσαν από χιλιάδες απολύσεις.

Η κατάσταση γενικεύτηκε. Δεν αρκούν αγώνες μόνο σε μια επιχείρηση, ενάντια σε ένα μόνο εργοδότη. Άνεργοι και απλήρωτοι πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους, να στοχεύσουν ενιαία στον κοινό εχθρό:
Την εργοδοσία, την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να χτίσουν την ανάκαμψη πάνω στους μισθούς πείνας, στη συντριβή των εργαζομένων που θέλουν να τους μετατρέψουν σε ζητιάνους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στην κρίση. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για να παλέψουμε και όχι να υποχωρήσουμε. ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ για υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, πληρωμή μισθών, επίδομα στους άνεργους σε όλη διάρκεια της ανεργίας. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ δράσης για άμεσα μέτρα προστασίας άνεργων, απλήρωτων, εργαζόμενων, νέων: έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μέτρα για σίτιση και θέρμανση, αποκατάσταση ηλεκτρικού και ύδρευσης σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, κατάργηση φόρων και χαρατσιών, καμιά κατάσχεση από εφορίες ή τράπεζες, δωρεάν υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, παιδικοί σταθμοί κλπ.

Με τη συντονισμένη ταξική πάλη ανοίγουμε το δρόμο για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, χτυπάμε το θεριό του κέρδους πάνω στις πλάτες μας, στη ρίζα του.

Τα σωματεία μας πήραν την πρωτοβουλία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τη δράση τους. Καλούμε σε δράση όλους τους άνεργους, τους απλήρωτους, τα σωματεία που θέλουν να παλέψουν και όχι να συμβιβαστούν.

Καλούμε σε κοινή συγκέντρωση: 
Σάββατο 21 Δεκέμβρη, στις 11:30 πμ στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Οικοδόμων – Εμποροϋπαλλήλων – Super Market Αρβανιτίδης – Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων – Ιδιωτικών Κλινικών – εργαζόμενων στο Ξύλο – εργαζόμενων στις γραφικές τέχνες και στο χαρτί – εργολαβικών καθαριστριών και φυλάκων – επισιτισμού και τουρισμού – δέρματος και ιματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου