Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ 3/12


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03/12 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης)
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Συναδέλφισσες-φοι,
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ. Χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να ξεπεράσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία. Να μην παραδοθούμε στα σχέδια των ξενοδόχων και εστιατόρων που μας θέλουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, που θέλουν τον εργαζόμενο να διαπραγματεύεται είτε μόνος του τους όρους δουλειάς, είτε στα 586ευρώ μεικτά. Έχουμε πλέον πείρα. Ξέρουμε πως η κερδοφορία των επιχειρήσεων δε σημαίνει καλύτερη ζωή για μας. Την ώρα που σημειώνεται ρεκόρ αυξήσεων και εσόδων στον τουρισμό, οι εργοδότες με την απλόχερη στήριξη της κυβέρνησης και των προδοτικών, συμβιβασμένων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, μεθοδεύουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους. Την ώρα που αυγάτιζαν τα κέρδη τους, πετύχαιναν μειώσεις στη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα ζαχαρώδη κατά 15% (τώρα στα ζαχαρώδη θέλουν κι άλλη με 8%), ενώ στον επισιτισμό εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει καν σύμβαση. Ετοιμάζουν τελειωτικό χτύπημα και στα επιδόματα, στα δώρα, στις άδειες, θέλουν να καταργήσουν την αποζημίωση. 

Το Συνδικάτο μας, όπως και όλες οι ταξικές δυνάμεις, μπήκαμε από νωρίς στη μάχη της προετοιμασίας, της οργάνωσης της απεργίας στις 6 του Νοέμβρη. Το Δ.Σ έγκαιρα συνεδρίασε βάζοντας σχέδιο και στόχους, κάλεσε σε Γενική Συνέλευση του κλάδου, για να ενημερώσει για τις εξελίξεις, να συζητήσουμε οι εργαζόμενοι από κοινού, να ανταλλάξουμε πείρα, να μεταφέρουμε εικόνα από το χώρο της δουλειάς μας, να πάρουμε αποφάσεις για τη δράση μας μπροστά στην απεργία. Αναδείχτηκε επίσης η ανάγκη άμεσα να οργανώσουμε την αντίστασή μας στις ορέξεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη μας για Συλλογικές Συμβάσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Η ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ και του Συνδικάτου έφτασε στους περισσότερους και πιο μαζικούς χώρους δουλειάς, στους νέους του κλάδου στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης. Αναπτύχθηκε πλούσια κουβέντα με τους εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις, περιοδείες, παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα της όλης δράσης ήταν και η δημιουργία της Επιτροπής Νέων του Συνδικάτου, που θα ανοίξει δρόμο, θα βοηθήσει στην παραπέρα συσπείρωση των νέων του κλάδου. 

Απ' την άλλη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, αυτοί που είναι το «κρυφό» χέρι της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους για την επιτυχία της απεργίας. Αλλά αντίθετα στο όνομα του «με μια απεργία δεν γίνεται τίποτα, θέλει γενική πολιτική απεργία διαρκείας» έκαναν τα πάντα για να την υπονομεύσουν. 

Για το μέλλον που μας ετοιμάζουν αλλά και για όσα ήδη μας έχουν στερήσει ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, στην ενότητά μας. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο, να το ισχυροποιήσουμε, να γίνει ο καθένας μας ζωντανό κύτταρό του, να γίνει κάθε ξενοδοχείο, το κάθε εστιατόριο, κάθε καφετέρια πυρήνας αντίστασης και ανυπακοής. Δεν μας μένει άλλος δρόμος, δεν μπορούν να αποφασίζουν αυτοί που μας εκμεταλλεύονται κάθε μέρα, που στερούν το ψωμί από μας και την οικογένειά μας, το πόσο θα δουλεύουμε, αν θα δουλεύουμε, τους όρους και το μισθό θα παίρνουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους δυνάστες μας να καθορίσουν την ζωή μας. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο, εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ποιες είναι οι ανάγκες μας.
Είναι ώρα ευθύνης! Να υπερασπιστούμε τώρα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας γιατί αφορούν την ίδια μας τη ζωή.

Απαιτούμε τώρα βασικούς μισθούς στα ξενοδοχεία:
970 ευρώ για υπάλληλους υποδοχής, μάγειρους Α
950 ευρώ για σερβιτόρους, μπάρμαν, μαγείρους Β΄, τηλεφωνητές
930 ευρώ για καμαριέρες, βοηθούς σερβιτόρου, βαλέδες, μπουφετζήδες, γκρουμ, μαγείρους Γ΄
900 ευρώ για καθαρίστριες, πλύντριες, λαντζέρηδες

Διεκδικούμε ΣΣΕ στον Επισιτισμό με βασικούς μισθούς:
950 ευρώ για μάγειρους Α΄ και μπάρμαν
870 ευρώ για τον μπουφετζή
860 ευρώ για τον πωλητή φαγητών
850 ευρώ για το διανομέα και το λαντζέρη

Να υπογραφεί ΣΣΕ στα Ζαχαρώδη με βασικούς μισθούς:
990 ευρώ για τον τεχνίτη
930 ευρώ για τον βοηθό
και 38 ευρώ μεροκάματο για τον λαντζέρη
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 03/12 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ Ε.Κ.Θ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΏΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου