Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 17/12

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Υγείας. Στην είσοδο της Κωνσταντινουπόλεως στις 12 το μεσημέρι.
  • Να εμποδίσουμε το κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. 
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.
Δεν το βάζουμε κάτω!
Όλοι μαζί μπορούμε. Με τη δύναμη του αγώνα, της ενότητας, της λαϊκής συμμαχίας, με ισχυρά σωματεία με τη γραμμή του ΠΑΜΕ
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 θα μας αρπάξουν 2,1 δις ευρώ με την αύξηση φορολογίας και 2,65 δις ευρώ με το μόνιμο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία.
Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Ταυτόχρονα, μοιράζουν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μόνο το 2013, έδωσαν 48 δις ευρώ στις τράπεζες (με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και της ΔΗΜΑΡ).
Μείωσαν τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών (από συντελεστή 45% στο 15%).
Αυξάνουν τα διόδια και δίνουν νέο πακέτο 1,15 δις ευρώ στους κατασκευαστικές εταιρείες
Μειώνουν την χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 826 εκατ. ευρώ. Το μάρμαρο θα κληθούν να το πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζουν να συγχωνεύσουν και να κλείσουν Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, και νοσοκομεία και να βγάλουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς ανάμεσα τους και τους οδηγούς.

Όσες δημόσιες μονάδες υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού. Και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.
Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ ή ότι αν φύγουμε από το Μνημόνιο, θα τελειώσουν τα προβλήματα μας.
Κρύβουν ότι η πολιτική αυτή που προωθεί μέτρα «θανατηφόρα» για τους εργαζόμενους με αφορμή τη κρίση, είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό, παρόμοια μέτρα παίρνουν σε κάθε χώρα που ακολουθεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε είναι στο Ευρώ είτε έχουν διατηρήσει το Εθνικό Νόμισμα. Είτε εφαρμόζουν την «πολιτική Μέρκελ» είτε την «πολιτική Ομπάμα».
Τέρμα στις θυσίες για την Ε.Ε. και τα κέρδη των καπιταλιστών!
Είμαστε η πλειοψηφία που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μετατροπή των μεγάλων επιχειρήσεων, δημόσιων οργανισμών, ορυκτού πλούτου σε λαϊκή περιουσία.  
Αγώνας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου