Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 30/1

Στις 30 Ιανουαρίου, στις 18:00 έχει κανονιστεί συνέλευση της Επιτροπής Ανέργων Ε' Διαμερίσματος, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής: Μυκηνών 17. Καλούμε κάθε άνεργο της περιοχής να παρευρεθεί!

Η κατάσταση επιδεινώνεται: ο ΟΑΣΘ αρχίζει να κρατάει πιο επιθετική στάση απέναντι στο σβήσιμο προστίμων των ανέργων που η Επιτροπή Ανέργων ανέκαθεν πετύχαινε, ενώ το ενδεχόμενο να ανέβει η τιμή του εισιτηρίου είναι πολύ πιθανό σενάριο.

Παράλληλα, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους για τον πρώτο χρόνο εργασίας με το πρόσχημα της "δοκιμαστικής περιόδου" και δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν αφήνει περιθώρια για αναμονή.

Να περιμένουμε τι; Την ταφόπλακά μας; Να περιμένουμε ωσάν κακομοίρηδες το 5μηνο πρόγραμμα απασχόλησης (και αν!) χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μετά πάλι στην ανεργία και τη μιζέρια για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα; Να γινόμαστε περιφερόμενοι φουκαράδες σε όλη την Ευρώπη για να βρούμε το βασικό: μια δουλειά;

Στη μάχη εδώ και τώρα. Όλοι οι άνεργοι, μαζί με όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές και γενικά όλα τα λαϊκά στρώματα που τους έχει πάρει ο κατήφορος.

Κάτω η μιζέρια, κάτω η απελπισία, η απαισιοδοξία, οι αυταπάτες ότι τα πράγματα από μόνα τους θα πάνε καλύτερα χωρίς να κουνηθούμε.

Φίλε άνεργε, κάνε τώρα μια αρχή. Έλα στην Επιτροπή Ανέργων. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κάθε μέρα αδράνειας είναι μια χαμένη μέρα!
Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 18:00, συνέλευση Επιτροπής Ανέργων, στη Μυκηνών 17, κάτω απ' τη στάση Μπότσαρη στη Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου