Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ COCA-COLA 28/1

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Coca - Cola διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου.  

Οι εργαζόμενοι της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκη απεργούν εδώ και τρεις μήνες ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη να πάρει τη θέση του στο πλευρό των απεργών, καλεί τα σωματεία, όλο το λαό να κάνουν δική τους υπόθεση τη στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων στην πολυεθνική. Με ψηφίσματα, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς για ενημέρωση, μ' επισκέψεις στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να εκδηλώσουν αλληλεγγύη στους απεργούς. 

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: 
«Η πολυεθνική Coca - Cola, το παγκόσμιο σύμβολο του καπιταλισμού και της εκμετάλλευσης, έκλεισε το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη και κλείνει το εργοστάσιο του Βόλου. Πετάει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους δούλους. Αυτή την "ελευθερία" έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους εργοδότες. Γι’ αυτό κάθε εργάτης πρέπει να θεωρεί εχθρό την Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιον την υποστηρίζει. Είναι λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, όπως η Coca - Cola. Τώρα, για τον ίδιο λόγο, η πολυεθνική αναθέτει τη διακίνηση των προϊόντων της σε εργολάβους, απολύοντας τους πωλητές – οδηγούς. Ακολουθούν και άλλες επιχειρήσεις. Κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι. Η "Coca - Cola" δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία γι' ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στην "Coca - Cola" είναι μάχη ενάντια σ' ένα διεθνές μονοπώλιο, που ηγείται των βιομηχάνων και των εργοδοτών στ' αντεργατικά τους μέτρα, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο. Είναι μάχη ενάντια στην τρομοκρατία της πολυεθνικής».

Στο μεταξύ, σε 3ωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της κάθε βάρδιας, προχώρησαν με απόφαση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στο Βόλο, αντιδρώντας στην απόλυση 52 εργαζομένων, μέσω της «εθελούσιας εξόδου», που αποφάσισε η εργοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου