Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ 17/2

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 10:00 το πρωί στο ΙΚΑ Τούμπας, ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, απευθύνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Τούμπας και Ε' Διαμερίσματος. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα σημειώνεται:

Τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη αναμένεται η δημοσίευση του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών Υγείας απέμειναν σήμερα, βάζοντας σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές μας. Όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

Ήδη, από την προηγούμενη Πέμπτη, δόθηκε εντολή για το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής από ελεγκτικές επιτροπές και η παράδοσή τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ την Παρασκευή δόθηκαν οδηγίες για τη "διαθεσιμότητα"- "κινητικότητα" 8.000 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί). Το λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, η "κινητικότητα"- "διαθεσιμότητα", οι απολύσεις προσωπικού εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών Υγείας και τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις, για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση των μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο της Υγείας και αύξηση των κερδών τους από το χαράτσωμα του λαού.

Για να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που φέρνουν νέα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη σε όλους μας, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, να υπάρξει ξεσηκωμός παντού.

Διεκδικούμε:
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
Καμία "διαθεσιμότητα" - απόλυση. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση.
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου