Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Για την κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ στις 10/02...
η επιτροπή μαζί με άλλους φορείς διεκδίκησε τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε τη διαγραφή προστίμου από άνεργη μητέρα με 2 παιδιά. Όπως πάντα, όταν ρωτήσαμε στη γραμματεία για τον υπεύθυνο, μας είπε ότι "είχε πολύ σημαντική σύσκεψη και να κλείσουμε ραντεβού". Όταν ζητήσαμε ραντεβού, μας είπε "να πάρουμε τηλέφωνο γιατί δεν μπορεί να μας το κλείσει τώρα".

Για όσους δεν το ξέρουν...
Έχουμε ξανακάνει κινητοποιήσεις χωρίς φυσικά να κλείσουμε ραντεβού και μια χαρά διακόψαμε ΔΣ και συσκέψεις για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας. Η δυστροπία του ΟΑΣΘ και κάθε ΟΑΣΘ δεν είναι τυχαία. Ερμηνεύεται μέσα στα πλαίσια του ίδιου του συστήματος όπου κάθε επιχείρηση κοιτάει να αυξήσει τα κέρδη της και να επιβιώσει στον ανταγωνισμό. Το θέμα είναι ότι εμείς, οι άνεργοι, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς. Η ίδια η ιστορία το αποδεικνύει: ό, τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με κινητοποιήσεις, διεκδικήσεις και πολλές φορές με το αίμα του ίδιου του λαού

Και επανερχόμαστε...
Η επιτροπή έχει πετύχει να πιέσει το ΔΣ και να πάρει απόφαση να διαγράφονται τα πρόστιμα με επίδειξη κάρτας ανεργίας ή εκκαθαριστικού χαμηλού. Ακόμη και με απόφαση ΔΣ όμως, όταν πάει κάποιος μεμονωμένος αρνούνται και δυστροπούν! Αντίθετα, όταν πάμε μαζικά, "όλοι μαζί μας είναι"...

Γι' αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε! Προχωράμε σε κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ τη Δευτέρα, 17/02 και ώρα 11:00. Το θέμα δεν είναι να περιμένουμε να χτυπήσει το πρόβλημα τη δική μας πόρτα! Η δύναμή μας είναι στην ταξική ενότητα και στην αλληλεγγύη!

..και οι εξελίξεις προχωράνε: Νέα πρόταση του ΚΕΠΕ για νέους έως 29 ετών.. δε χρειάζεται να τρώνε.. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ...  Κυβέρνηση και Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων κουνάνε καταφατικά το κεφάλι τρίβοντας τα χέρια τους... Πρόκειται για πρόταση ολικής κατάργησης του κατώτατου μισθού σε νέους κάτω των 29 στα πλαίσια καταπολέμησης της ανεργίας..

Ας τα αφήσουν αυτά... Το έργο το έχουμε ξαναδεί.. Όταν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, όταν νομιμοποιούν τη μερική απασχόληση, όταν κάνουν τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη εργασία, όταν στα voucher επιδοτούν τις επιχειρήσεις για να δουλεύουν οι άνεργοι για ένα ξεροκόμματο, όταν μας χρησιμοποιούν για να μειώσουν τους μισθούς στους τακτικούς εργαζομένους μίας επιχείρησης... Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε θα τους βάζουμε εμπόδια και φρένο!

Αυτά και άλλα πολλά...
θα συζητηθούν στη συνέλευση της επιτροπής την Τρίτη, 18/02 και ώρα 18:30 στα γραφεία μας που βρίσκονται Μυκηνών 17 ( κατεβαίνοντας τη Μπότσαρη πρώτο στενό μετά τη Δελφών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου