Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 16/6

Στη χώρα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 120 εκατομμυρίων φτωχών, οι κυβερνήσεις διαρκώς αποφασίζουν:

Για μας ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια σε ακόμη περισσότερους, με τις καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, lock out, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, χαράτσια, φόρους και περιορισμό ή απαγόρευση διαδηλώσεων κοκ.

Για τους μεγιστάνες του πλούτου φοροαπαλλαγές, φοροασυλία, κίνητρα, χρηματοδοτήσεις, τζάμπα εργάτες μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ. Τους ανακηρύσσει ευεργέτες και για τα κέρδη τους ξεπουλά τη χώρα, τη δημόσια περιουσία, τον ορυκτό πλούτο, μετέχει σε άδικους πολέμους και επεμβάσεις.

Σήμερα για να μη στρέψουμε την αντίδρασή μας ενάντια στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και της εργασίας του, χρησιμοποιούν ξανά το παλιό όπλο του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού, του ναζισμού που αιματοκύλησε τους λαούς στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, που διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα με τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες που οργάνωσε, που χρησιμοποίησε τη μισαλλοδοξία ενάντια στην ίδια την έννοια του ανθρώπου. Τώρα χρησιμοποιούν τη Χρυσή Αυγή, τα τσιράκια των εργοδοτών. Βροντοφωνάζουμε:
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 16 Ιούνη 2014, στις 20:30 στο πάρκο της Μπότσαρη (πρώην φυτώρια) που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Β. Όλγας, σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής ιστορίας του ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Φασισμός Α.Ε.». 

Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος
Λαϊκή Επιτροπή
Επιτροπή Ειρήνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου