Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 11/10

Άνεργε, άνεργη

Έφτασε η ώρα ν’ ακούσουν την δική μας φωνή! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα τους! Έφτασε η ώρα να πάρουμε θέση μάχης και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Να παλέψουμε για την ζωή και το μέλλον που ονειρευόμαστε και που πραγματικά μας αξίζει. Να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να αποτρέψουμε τα χειρότερα που μας έχουν ετοιμάσει. Η Συγκυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κύκλοι των μεγαλοεπιχειρηματιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη στο σημερινό οικονομικό σύστημα ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία, μας ωθούν να ζούμε στην φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην ολιγόμηνη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, στην εργασιακή περιπλάνηση. Το πρόβλημα της ανεργίας δεν ξεκινάει από τους «τεμπέληδες ή κακούς πολιτικούς» όπως χαρακτηριστικά λέγεται.
Η ανεργία φυτρώνει από το ίδιο το οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε, όπου ο ανταγωνισμός οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και πετάει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Στο οικονομικό σύστημα αυτό, όπου οι μεγαλοεπιχειρηματίες για να αυγατίζουν τα κέρδη τους και να θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία τους, δεν διστάζουν να πετάνε στον καιάδα της ανεργίας, τους παραγωγούς του πλούτου, δηλαδή τους εργαζόμενους που κατ’ αυτούς περισσεύουν στην παραγωγή.

Το πολυδιαφημισμένο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που εξήγγειλε η Συγκυβέρνηση ότι θα ισχύσει από το 2015, έχει σαν στόχο να διαχειριστεί την ακραία φτώχεια. Έχει σαν στόχο να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας, να μην διεκδικούμε. Να έχουμε σκυφτό το κεφάλι μας και ίσα-ίσα να φυτοζωούμε. Στόχος τους είναι η κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων (όπως αυτό της ανεργίας) και η απόδοση του θα γίνεται, με περιουσιακά κριτήρια, πχ άνεργος με ιδιόκτητο σπίτι δεν θα μπορεί να το λαμβάνει. Επίσης, τα διάφορά προγράμματα που εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν στο όνομα της αντιμετώπισής της ανεργίας (voucher, κοινωφελής εργασία, επιδότηση ενσήμων κτλ), σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν και δεν λύνουν το πρόβλημά της ανεργίας. Είναι προγράμματα ολιγόμηνης διάρκειας που δίνουν ζεστό χρήμα (από την φοροληστεία των οικογενειών μας) στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να προσλαμβάνουν εργατικό δυναμικό, κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο (στην περίπτωση των επιταγών εισόδου στην εργασία) και με μειωμένα εργατικά δικαιώματα. Τέτοιου είδους προγράμματα αποδέχεται και δεν αμφισβητεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρωτοστατεί στη θεσμοθέτηση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Η μόνη λύση για το ζήτημα της ανεργίας είναι μια άλλη οργάνωση της οικονομίας, που θα αξιοποιεί όλους τους παραγωγικούς πόρους και η εφαρμογή των τελευταίων επιτευγμάτων στην τεχνολογία δεν θα οδηγεί στο πέταγμα των εργαζομένων στον καιάδα αλλά στη μείωση του χρόνου εργασίας, με διασφάλιση υψηλού επιπέδου ζωής και κάλυψη των συνεχώς διευρυμένων αναγκών της κοινωνίας. Όσο όμως υπάρχει ανεργία, παλεύουμε για το μετριασμό των επιπτώσεών της, παλεύουμε για αξιοπρεπή διαβίωση, από τη στιγμή που δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτή την κατάσταση! Κανένας δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του σωτήρα σε αυτή τη μάχη εκτός του εαυτού μας. Όλοι πρέπει να πάρουμε μέρος στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας και την πάλη για την κατάκτηση τους. Πρέπει να συμμετέχουμε στις επιτροπές ανέργων που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των Λαϊκών Επιτροπών και στα σωματεία.
Είναι ώρα ευθύνης, είναι η ώρα της δύσκολης αλλά και αναγκαίας μάχης που πρέπει να δώσουμε. Να μην χαθούνε άλλα χρόνια και έχουμε και άλλες απογοητεύσεις.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΜΥΚΗΝΩΝ 17 (ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΕ ΔΕΛΦΩΝ).

Επίσης:
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 12:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!
ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου