Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2/10

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών δεν φορτώνονται μόνο με τους πετσοκομμένους μισθούς, τις κουτσουρεμένες συντάξεις, τον εφιάλτη της ανεργίας, τη φοροληστεία. Το βιοτικό επίπεδο γυρνάει δεκαετίες πίσω με τα μέτρα που παίρνονται στην πρόνοια και τη δημόσια υγεία. 

Είναι σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή της πολιτικής της δραματικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, η μετατροπή τους σε «σούπερ – μάρκετ» υπηρεσιών, εξετάσεων, νοσηλίων, εισιτηρίων, όπου «αν έχεις να πληρώσεις, διάβαινε», διαφορετικά η «ανταποδοτικότητα» των υπηρεσιών δεν είναι για ΄σένα. Το πολύ – πολύ σε αυτό το «σούπερ – μάρκετ» να βρεθεί κι ένα ράφι με «δωρεάν δείγματα» για τους πλέον εξαθλιωμένους. Τα κροκοδείλια «φιλάνθρωπα» δάκρυα χύνονται, για να κρύψουν την αιτία που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να δείξουν «ένοχο» όποιον έχει ακόμα μισό πιάτο φαγητό σε αυτόν που δεν έχει καθόλου. 

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από το βαθύ χαράτσωμα του λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν προορίζονται για τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τη νεολαία, τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αξιοποιούνται για να πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση για πλεονάσματα, για να εξυπηρετεί το χρέος προς τους δανειστές, να διαμορφώνει το έδαφος για να ξαναπάρει μπρος η ρόδα της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ανοίγεται ακόμα περισσότερο ο δρόμος για την επέκταση του ιδιωτικού κεφαλαίου στο χώρο της υγείας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων του κλάδου. Προτάσεις, πολιτικές και «σωτηρίες» που τάχα καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά κλείνουν το μάτι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και την επιχειρηματική δράση, στην πολιτική της Ε.Ε., που σπέρνουν το συντεχνιασμό, δεν έχουν σχέση με το λαϊκό συμφέρον. «Και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι», δε γίνεται. 

Μαζί με μας, ειδικά αν βρεθούμε στην ανάγκη, πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Ζουν στο πετσί τους καθημερινά τη μείωση των μισθών τους, τα κενά στη στελέχωση, την απειλή της απόλυσης, τις ελλείψεις στον εξοπλισμό, τα εξαντλητικά ωράρια, την κατάργηση επιδομάτων, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Τρέχουν μέρα και νύχτα για να καλύψουν τρύπες που όλο και πληθαίνουν, ενώ την ίδια στιγμή θέλουν να τους κάνουν να αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο σαν επιχείρηση και τον ασθενή σαν πελάτη. 

Ανήκουμε στο ίδιο μετερίζι. Αυτό της λαϊκής συμμαχίας απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., μονοπωλίων. Στο μετερίζι της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στο μετερίζι του αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη μαζικοποίησή του, το παραμέρισμα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στηρίζουμε την 24ωρη πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 2 Οκτώβρη.

Καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο «Ιπποκράτειο» στις 10:00 το πρωί. 

Κανένα «εισιτήριο» για τα νοσοκομεία, κανένα χαράτσι για εξετάσεις, νοσήλια.
Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Καμιά απόλυση.
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε υγεία και πρόνοια.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο, σύστημα υγείας – πρόνοιας , που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου