Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Ζ' ΕΦΟΡΙΑ 22/10

Την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, στις 11:00 πμ, όλοι στην κινητοποίηση στη Ζ' Εφορία (οδός Πλαστήρα 57, πάνω από την Αναξιμάνδρου), των Επιτροπών Ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών Ε' Διαμερίσματος και Τούμπας.

Δεν θα ανεχτούμε καμία κατάσχεση!

H εφορία έχει αρχίσει να "βάζει χέρι" σε κατοικίες και τραπεζικές καταθέσεις, ακόμα και σε ανέργους! Χαρακτηριστικό είναι το κρούσμα κατά το οποίο κατασχέθηκαν οι καταθέσεις τραπεζικού λογαριασμού άνεργης που το μοναδικό της εισόδημα ήταν 330 ευρώ από είσπραξη ενοικίου, λόγω χρέους συγγενή της! Προβαίνουν σε κατασχέσεις ακόμα και για χρέη της τάξεως των 500 ευρώ!

Απαιτείται η δυναμική παρέμβασή μας! Ας δείξουμε ότι επαγρυπνούμε, ότι είμαστε σε εγρήγορση και ότι δε θα ανεχτούμε αυτή την εξωφρενική κατάσταση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε «με το έτσι θέλω» φοροαφαίμαξη. Δεν μπορούμε να ζούμε με μια διαρκή ανησυχία και τον φόβο της κατάσχεσης να πλανιέται από πάνω μας.

Δεν έχουμε λόγο να δεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Τα κρατικά έσοδα αυτά ΔΕΝ εισπράττονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Αντιθέτως, οι κρατικές παροχές προς εμάς, διαρκώς μειώνονται.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς για τις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις του κράτους προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, ούτε τις επιδοτήσεις προς αυτές προκειμένου να εξασφαλιστεί η «ανάπτυξη». Δεν μας αφορά η καπιταλιστική ανάπτυξη με την οποία μας έχουν ζαλίσει και αυτό γιατί δεν πρόκειται για ανάπτυξη για το λαό. Είναι ανάπτυξη που αν έρθει, θα έρθει βασιζόμενη στην υποβάθμιση του δικού μας βιοτικού επιπέδου και θα ωφελήσει τον μεγάλο επιχειρηματικό κόσμο. Αυτοί κρατάνε την οικονομία στα χέρια τους. Αυτοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό το παιχνίδι αφορά κι εμάς. ΔΕΝ μας αφορά! Εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο των λαϊκών συμφερόντων που είναι ασυμβίβαστος με τα δικά τους συμφέροντα.

Θέλουν να ξεχάσουμε, ότι η επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (και στην Ελλάδα) οφείλεται στις πολιτικές αποφάσεις που πήραν από κοινού οι ηγέτες των χωρών-μελών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να στηρίζουν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τις μεγάλες τράπεζες και τις επιχειρήσεις που, λόγω της εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, βρέθηκαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η αλήθεια είναι, ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να ενισχύουν τους μονοπωλιακούς ομίλους, θέτουν στη διάθεσή τους, τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Είτε σε περιόδους κρίσης είτε σε περιόδους αναζωογόνησης. Ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης αυτό γίνεται πολλαπλάσια. 

Απαιτείται συμπόρευση όλων των κοινωνικών στρωμάτων που είναι θύματα της σημερινής κατάστασης: άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές. Άμεση συσπείρωση τώρα! Η μάχη πρέπει να δοθεί και θα δοθεί!

Κόψιμο σε κάθε χέρι που θα απλωθεί πάνω σε λαϊκή κατοικία! Απαιτείται άμεση δικτύωσή μας και να διατηρούμε μάτια και αυτιά ανοιχτά, ώστε μόλις υποπέσει τέτοια περίπτωση στην αντίληψή μας να παρέμβουμε για να αποτραπεί κάθε πλειστηριασμός ακινήτου. Κάτω τα χέρια από τις κατοικίες μας! 

Ας σηκωθούμε από τον καναπέ, πριν μας τον κατάσχουν και αυτόν!!

Ούτε τις καταθέσεις μας, ούτε την κατοικία, όλοι την Τετάρτη στη Ζ' Εφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου