Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 2/11

Η Κυριακή 2 Νοέμβρη αποτελεί μέρα αντίδρασης για τους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι απαντούν με απεργία, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η Κυριακή 2 Νοέμβρη είναι η πρώτη της «ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου», κατά την οποία ο νόμος 4177/2013 δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των καταστημάτων.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ του εν λόγω μέτρου, αλλά και των λοιπών υποστηρικτών της κατάργησης της Κυριακής αργίας, πέφτουν στο κενό. Και αυτό γιατί: 

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε "απασχολήσιμο" δηλ. την "απελευθέρωση" της εργασιακής σχέσης .
Δεν τόνωσε την "αγοραστική δύναμη", δεν εξυπηρέτησε τους "καταναλωτές" που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας έστρωσε το δρόμο και για τις "Λευκές νύχτες" που υποχρεώνονται οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν μέχρι τα χαράματα.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου