Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ!

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αφορούν τα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αφορμή για να αναφερθούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελεί το περιστατικό που συνέβη πριν μια εβδομάδα, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Ένα από τα γνωστά τρίκυκλα του Δήμου Θεσσαλονίκης με δύο επιβαίνοντες υπαλλήλους, ενώ κινούνταν στο κέντρο της πόλης, έπαθε το εξής: ξεκόλλησε το τιμόνι του και έμεινε στα χέρια του οδηγού! Καλά διαβάσατε! Ίσως σκέφτεστε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα κινούμενα σχέδια. Τελικά συμβαίνουν και στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς, δεν είχαμε τροχαίο ατύχημα.

Το πρόβλημα ΔΕΝ ξεκινάει από την «κακιά μας τύχη» ή από τη «χαζομάρα του Έλληνα», αλλά από το συγκεκριμένο γεγονός πως ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου, εν προκειμένω η επισκευή των οχημάτων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Έτσι κι αλλιώς, κάθε ιδιώτης επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το μέγιστο κέρδος, προσπαθεί να μειώνει το κόστος.

Για παράδειγμα τα τρίκυκλα του δήμου (άνω των 50 κυβικών) έχουν να περάσουν ΚΤΕΟ για χρόνια, αλλά οι εργαζόμενοι του δήμου, που δουλεύουν είτε με 8μηνη σύμβαση είτε με το καθεστώς των ασφαλιστικών μέτρων, συχνά εξαναγκάζονται εκβιαστικά, να χρησιμοποιούν τα εν λόγω οχήματα παρόλη την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητά τους. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα είδη οχημάτων του δήμου.

Ευθύνη έχει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που παραδίδει υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όπως επίσης και οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον έλεγχο και τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους εργασίας με απρόβλεπτα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου