Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9/3

Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, αλλά τα προβλήματά μας παραμένουν.

Παραμένουν οι κάκιστες εργασιακές συνθήκες: οι μισθοί εξαθλίωσης, η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία. Παραμένει το βάρβαρο φορολογικό καθεστώς: χαράτσια και υπέρογκη φορολογία χωρίς τέλος. Παραμένει η υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας: οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Παραμένει η ανεργία και η αδυναμία να ανταπεξέρθει κανείς στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Η παράταση του μνημονίου και η δέσμευση για νέες μεταρρυθμίσεις καθιστούν εμφανές σε όλους ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, παρά μόνο νέα βάρη.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ οργάνωση και αντεπίθεση. Να αφήσουμε στην άκρη την αναμονή και τις αυταπάτες. Δεν υπάρχουν σωτήρες, παρά μόνο λαός αποφασισμένος για αγώνα.

Χρειάζεται συμμαχία όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των γυναικών. Κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε πρόβλημα.

Να διεκδικήσουμε:
Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 € σαν ελάχιστη βάση για παραπάνω αυξήσεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αύξηση βασικής σύνταξης στα 600 €, κάλυψη των απωλειών των ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο στα 600 ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, δωρεάν μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ για όλους τους ανέργους-μαθητές-φοιτητές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, κατάργηση όλων των χαρατσιών, μείωση φορολογίας για τη λαϊκή οικογένεια, απαγόρευση πλειστηριασμών σε πρώτη και δεύτερη λαϊκή κατοικία, μείωση στα τιμολόγια ΔΕΚΟ.

Μπες στον αγώνα με το Π.Α.ΜΕ, τα ταξικά σωματεία, την Επιτροπή Ανέργων, το Σύλλογο Γυναικών, την Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., το Μ.Α.Σ. Αυτοί, μαζί με κάθε άνθρωπο που θέλει να παλέψει, είναι η Λαϊκή Επιτροπή.

Έλα στην ανοιχτή συνέλευση που διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ε’ Διαμερίσματος, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 7:00 μμ, στα γραφεία της, Μυκηνών 17, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου