Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ 1η ΜΑΗ

Η ΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10:00 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Τα πρώτα δείγματα γραφής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διαλύουν τις αυταπάτες και τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει σε μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και αποδεικνύουν ότι η αντεργατική πολιτική των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. θα συνεχιστεί. Η αποδοχή όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επικύρωσε ξανά με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, η αποδοχή του χρέους που οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες δημιούργησαν -και όχι οι εργαζόμενοι-, η συνεχής αναβολή ακόμα και αυτών των ελάχιστων που έταζε η κυβέρνηση προεκλογικά κ.α. δείχνουν ότι η κυβέρνηση ψεύδεται πως μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τους επιχειρηματικούς ομίλους και το λαό. Γιατί, πολύ απλά, όπως οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Ε.Ε. φόρτωσαν την κρίση στις πλάτες του λαού, έτσι και ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για «ανάκαμψη της χώρας» φορτώνεται στις ίδιες πλάτες, με τον λαό να ζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση στο διηνεκές.

Το παράδειγμα του νομοσχεδίου του υπουργείου εσωτερικών που κατατέθηκε στη βουλή είναι χαρακτηριστικό και αποδεικνύει ότι ο τρόπος διαχείρισης μπορεί να άλλαξε, αλλά ο στρατηγικός στόχος για «μικρό και ευέλικτο» κράτος που θα εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι εδώ, ο στόχος για παραπέρα συγχώνευση- διάλυση και ιδιωτικοποίηση δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες παραμένει. Γιατί, μπορεί το νομοσχέδιο να προβλέπει την επαναφορά σε θέσεις εργασίας όσων απέλυσαν και έβγαλαν σε «διαθεσιμότητα» ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (κάτι που προφανώς χαροποιεί το σύνολο των εργαζομένων), αλλά τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό και η εντατικοποίηση της εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν, όπως και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών δεν προβλέπει ούτε καν τη μονιμοποίηση όσων συναδέλφων δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις, πχ. οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι» και σε άλλα προγράμματα, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουν και η «κινητικότητα» και η «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών, που η εφαρμογή τους είναι το εργαλείο για μειώσεις μισθών, διάλυση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων. Επιπλέον, και η, πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση, κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες σε περίπτωση απεργιών και κινητοποιήσεων είναι λειψή, αφού προβλέπεται η πολιτική επιστράτευση «μόνο σε έκτακτες ανάγκες»- εσκεμμένη ασάφεια, γιατί ως «έκτακτη ανάγκη» μπορεί να βαπτισθεί το οτιδήποτε. Ούτε κουβέντα, βέβαια, γίνεται για αποκατάσταση των μεγάλων μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο και για επαναφορά των Σ.Σ.Ε. Αυτό φρόντισαν να το ξεκαθαρίσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων τους. 

Οι 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δημόσιο τομέα που εξαγγέλθηκαν (και προβλέπονταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση), όποτε κι αν γίνουν, δεν φθάνουν να καλύψουν ούτε τα κενά που θα δημιουργηθούν φέτος λόγω της συνταξιοδότησης εργαζομένων, πόσο μάλλον τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια. Στους 15.000 χιλιάδες θα προσμετρηθούν όσοι απολυμένοι και «διαθέσιμοι» επαναπροσληφθούν, αλλά και όσοι δουλεύουν εδώ και χρόνια στις δημόσιες υπηρεσίες από προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, στο νέο σκηνικό που στήνεται να μην δείξουμε καμιά ανοχή και αναμονή. Να μην περιμένουμε παθητικά τις εξελίξεις στα διάφορα παζάρια της κυβέρνησης γιατί, στο τέλος, θα δοκιμάσουμε νέες επώδυνες «εκπλήξεις». Πρέπει να σημάνει συναγερμός τώρα. Έναν δρόμο έχουμε, αυτόν του οργανωμένου αγώνα. Απομονώνοντας μέσα στα σωματεία αυτούς που απλώνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Συσπειρωμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αιτήματα που έρχονται σε ρήξη με την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με το ΠΑΜΕ, που δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ανασυγκροτηθεί, ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, που παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για τη συμμαχία και το μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών. Έτσι μπορούμε να παλέψουμε για να ανακτήσουμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια, να αποτρέψουμε νέες επιθέσεις σε όσα μας έχουν απομείνει από κυβέρνηση και εργοδοσία, να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Στο απεργιακό συλλαλητήριο της 1ης Μάη να γίνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

* Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και «διαθέσιμων». Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σταθερή δουλειά για όλους.
* Να φύγουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις από τις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο-κοινωνικό χαρακτήρα.
* Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
* Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
* Να σταματήσει η φοροληστεία του λαού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
άγαλμα Βενιζέλου 10:00 πμ

Γραμματεία της ΔΑΣ
15/04/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου