Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 27/5

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ: Κινητοποίηση για την Υγεία
ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση στις 10:30,
στην Υγειονομική Περιφέρεια, (Αριστοτέλους 16).

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολύ-ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι εξακολουθούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις, ακόμα και αν γίνουν μέσα στο 2015, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις. Δηλαδή, θα συνεχιστεί το κλείσιμο και η υπολειτουργία τμημάτων, ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα.

Η Θεσσαλονίκη έχασε με το κλείσιμο των 3 νοσοκομείων πάνω από 500 δημόσια κρεβάτια. Στο Ιπποκράτειο μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν περισσότερες από 1.100 κλίνες νοσηλείας ενώ σήμερα 790. Το 2009 ο προϋπολογισμός του Ιπποκρατείου ήταν 75 εκατ. ευρώ και για το 2015 θα πρέπει να λειτουργήσει με 33 εκατ. ευρώ. Στο Θεαγένειο για το 2015 έχουν δοθεί μόνο 300 χιλιάδες ευρώ ενώ πέρυσι ο προϋπολογισμός ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα που υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, δεν χάνουν όλοι. Οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Σε καλούμε να σκεφτείς:
*Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;
*Γιατί δεσμεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και δημόσιων οργανισμών, ενώ με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διαγράφουν πρόστιμα επιχειρηματικών ομίλων για φορολογικές παραβάσεις και λαθρεμπόριο;
*Γιατί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες άνεργοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν;
*Γιατί ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσονται, επανεμφανίζονται ασθένειες, όπως η φυματίωση, που είχαν «ξεπεραστεί»;

Την απάντηση την ξέρεις: Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας και την υγεία του λαού για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού σαν «κόστος», γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε:
ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.
Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου