Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

"ΤΙΜΩΡΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Σχέδιο με το οποίο θα επιβάλλει υποχρεωτικές μετά από μια ορισμένη ηλικία ιατρικές εξετάσεις με τις οποίες διαγιγνώσκονται καρκινοπάθειες, με «τιμωρία» για όσους δεν τις κάνουν να συμμετέχουν στο κόστος θεραπείας όταν νοσήσουν, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Το σχέδιο που προκαλεί οργή και ανατριχίλα, αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, με δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον «Ελεύθερο Τύπο». Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, θα είναι υποχρεωτικές, μετά από μια ορισμένη ηλικία και με μια ορισμένη συχνότητα, εξετάσεις όπως η μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA και η κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, η κολονοσκόπηση και το τεστ κοπράνων για τα δυο φύλα. Οι εξετάσεις αφορούν στους τέσσερις από τους πιο διαδεδομένους τύπους καρκίνου στη χώρα μας (μαστού, τραχήλου της μήτρας, προστάτη και παχέος εντέρου). 

«Όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν», σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός, προσδιορίζοντας μάλιστα την «ποινή» στο 50% του κόστους που έχει η αντικαρκινική θεραπεία! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο υπουργός φορτώνει στους ίδιους τους ασθενείς την αύξηση των καρκίνων στη χώρα μας, λέγοντας: «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα». Για το ποιος χρηματοδότησε το πρόγραμμα, ποιος ενημέρωσε και πώς διευκολύνθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, ο υπουργός δεν λέει βέβαια κουβέντα, θέλοντας να παίξει με τις εντυπώσεις. 

Βέβαια, ο υπουργός Υγείας δεν μπαίνει στον κόπο να διευκρινίσει ποιος θα αναλάβει το κόστος των προληπτικών εξετάσεων, πώς θα εξασφαλίζεται η έγκαιρη συμμετοχή όλων των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων σε αυτές, με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές, αν στις εξετάσεις θα συμμετέχουν και ιδιωτικά διαγνωστικά και με ποιους όρους, πώς θα διασφαλίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων, που ακόμα και για ένα έκτακτο περιστατικό δεν έχουν τη δυνατότητα να λείψουν ούτε μια ώρα από τη δουλειά τους. Αντίθετα, με μεγάλο θράσος κουνάει το δάκτυλο στα εκατομμύρια των φτωχών ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα, που είτε είναι ανασφάλιστοι, είτε δεν έχουν τα χρήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και να τους καταγγέλλει ότι αυτοί ευθύνονται αν νοσήσουν από καρκίνο.  

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου