Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 29/10

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, σπουδαστή,
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για την πλειοψηφία του λαού τα προβλήματα έχουν γίνει δυσβάσταχτα εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που τελειωμό δεν έχουν. Γνωρίζεις πως δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που κυριολεκτικά «δεν τη βγάζουν», που έχουν εξαθλιωθεί. Οι περιπτώσεις αυτές θα πολλαπλασιαστούν με τα νέα μέτρα, ενώ θα γίνουν και ακόμα περισσότερες στο μέλλον. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί σε κατάσταση οριακής επιβίωσης.

Άμεσο καθήκον μας: η οργάνωση της αλληλεγγύης ώστε να ενισχυθούν όσοι κινδυνεύουν να εξαθλιωθούν και παράλληλα, η οργάνωση της αντεπίθεσής μας για να βάλουμε φρένο στα μέτρα, για την ανατροπή του συστήματος αυτού που μας εξαθλιώνει, για το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας. 

Η Αλληλεγγύη ΔΕΝ έχει σχέση με την ελεημοσύνη!

Ελεημοσύνη σημαίνει: 

Αυτοί που ευθύνονται για τη φτώχεια μας, να μας παριστάνουν τους ευεργέτες, δίνοντάς μας ένα πιάτο φαί.
Αυτοί που μας εξαθλίωσαν να οργανώνουν συσσίτια περιμένοντας να πούμε και ευχαριστώ.
Αυτοί που πλούτισαν απ’ τον ιδρώτα μας, να μας πετάνε μερικά ψίχουλα ίσα-ίσα για να επιβιώνουμε, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γι’ αυτούς χωρίς να τους αμφισβητούμε.

* Συμπέρασμα: Η ελεημοσύνη συντηρεί την εξαθλίωση, την εξάρτηση και την αναμονή. Δεν είναι λύση στο πρόβλημά μας, αντίθετα, το διαιωνίζει: Δίνοντάς μας μερικά ψίχουλα, οι εκμεταλλευτές μας διατηρούν ένα προφίλ «φιλανθρωπίας» για να κερδίσουν την εύνοιά μας, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να κυριαρχούν πάνω στις πλάτες μας από την εργασία μας! 

Αλληλεγγύη σημαίνει:

Δεν περιμένουμε κανένα «μεγάλο» να μας σώσει, οργανωνόμαστε εμείς οι ίδιοι.
Συμπαραστεκόμαστε στο διπλανό μας, τον βοηθάμε στα σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να αγωνιστεί κι αυτός μαζί μας. 
Οργανωνόμαστε για την αντιμετώπιση κάθε λαϊκού προβλήματος (κατασχέσεις, χρέη σε ΔΕΚΟ, κομμένο ρεύμα/νερό, πρόστιμα ΟΑΣΘ, απολύσεις, απλήρωτη δουλειά κλπ).  
Στήνουμε δίκτυο ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές).
Παλεύουμε όλοι μαζί ενάντια στην αιτία που προκαλεί όλα τα παραπάνω προβλήματα, φτάνοντας ως την ριζική ανατροπή της.  

* Συμπέρασμα: Η αλληλεγγύη είναι το σκαλοπάτι για να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση, για να σταθούμε στα πόδια μας, ώστε να αγωνιστούμε ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και στα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος, έχει προγραμματίσει εξόρμηση αλληλεγγύης, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, κατά την οποία θα επισκεφτεί super market της περιοχής, απευθυνόμενη στο αγοραστικό κοινό, στον καθημερινό λαϊκό άνθρωπο, καλώντας τον να ενισχύσει με είδη πρώτης ανάγκης τη Λαϊκή Επιτροπή, η οποία θα τα διανείμει για τη στήριξη συνανθρώπων και συναγωνιστών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καλώντας παράλληλα σε αγώνα αντιμετώπισης κάθε λαϊκού προβλήματος και σε μέτωπο ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 5:30μμ, στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής, Μυκηνών 17. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου