Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Δ.Υ.Ε.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/12

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

- Με το νέο κρατικό προϋπολογισμό 2016 φορτώνει στο λαό χαράτσια, περικοπές και νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω των εφαρμοστικών μέτρων που ψήφισε πρόσφατα.

- Μαζί με τα αντιλαϊκά μέτρα δυναμώνει η κρατική - εργοδοτική καταστολή και τρομοκρατία σε βάρος όσων εργαζομένων διεκδικούν τα αυτονόητα: Ανάκληση απολύσεων, απόκρουση μειώσεων στους μισθούς κλπ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της τρομοκρατίας αποτελούν οι διπλές επιθέσεις των ΜΑΤ σε απεργούς στα Γιάννενα, η ένταση της καταστολής και οι συλλήψεις απεργών στη Θεσσαλονίκη.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πανελλαδικό - πανεργατικό ξεσηκωμό στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Ο αγώνας για την ειρήνη είναι αγώνας για τη ζωή και αντίστροφα. Αυτοί που στύβουν και το τελευταίο ευρώ από τις “κοινωνικές δαπάνες” είναι γαλαντόμοι σε κάθε δαπάνη που υπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια με ελληνική συμμετοχή. Όλα αυτά δείχνουν τον ομφάλιο λώρο που δένει την “εσωτερική” πολιτική με την “εξωτερική” πολιτική και τη συμπόρευσή της με τους Ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές για να αναβαθμιστεί “γεωστρατηγικά” και να πάρει καλύτερη θέση το κεφάλαιο στη μοιρασιά της λείας. 

Δίνουμε δυναμικά κι εμείς τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και το φόρτωμα νέων ασήκωτων βαρών στην πλάτη της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Καμιά ελληνική στρατιωτική εμπλοκή, κανενός είδους διευκόλυνση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που εξυπηρετούν Ευρωπαϊκή Ένωση - ΗΠΑ -ΝΑΤΟ».

Η Επιτροπή Ειρήνης Ανατολικού Τομέα Θεσ/νίκης καλεί σε συμμετοχή
στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου