Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ SUPER MARKET ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 1/12

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA
ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΡΙΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στα καταστήματα, στις αποθήκες, τα γραφεία της Μαρινόπουλος ΑΕ

Απεργούμε και δίνουμε μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία.Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργαζόμαστε με την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούμε ήδη με τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας στις οικογένειες μας. 

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α. Ε. τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Είναι ένα από τα μονοπώλια στον τομέα του φαρμάκου. 

Σήμερα προχωράει σε αναδιαρθρώσεις που είναι συμβιβασμός μεταξύ των τραπεζών και Μαρινόπουλου για να πάρει νέα δάνεια, να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας το 2016. Για να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις μειώνει το κόστος. Για να έχει περισσότερα κέρδη, κλείνει καταστήματα. Τρομοκρατεί εργαζόμενους για να δεχτούν «οικειοθελή αποχώρηση», κάνει απολύσεις, προχωρά σε νέα μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων κατά 8%. 

Η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου γνώριζε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, με την οποία είχε συναντήσεις τον περασμένο Ιούνη και Ιούλη. Παρ' όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση. Αποδέχεται την λογική της εργοδοσίας, ότι χρειάζεται να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας, αυτό σημαίνει εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, με τσακισμένους μισθούς, με το κεφάλι σκυμμένο, έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα αρκεί να μην κλείσει η εταιρία. Καλλιεργούν την λογική ότι «δεν γίνεται τίποτα», «δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι», σπέρνουν την απογοήτευση, οδηγούν τους εργαζόμενους στην αγκαλιά τις εργοδοσίας για να περνάει χωρίς αντιδράσεις ο σχεδιασμός της. 

Αυτή είναι η συμβολή τους, παραδίδουν τους εργαζόμενους στο πιάτο τις εργοδοσίας που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και δεν κουνιέται φύλλο. Θα το επιτρέψουμε; 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και τα σχέδια της, έβαλαν όπου μπορούσαν εμπόδια. Τώρα θα πρωτοστατήσουν για την επιτυχία τις απεργίας σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε κατάστημα, θα συμβάλουν αποφασιστικά με όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα, για να υπάρξει μαχητική αντίσταση των εργαζομένων για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, το κλείσιμο των καταστημάτων, οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις», οι απολύσεις συναδέλφων μας. 

Κάναμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, μαζί με τα κλαδικά μας σωματεία για να δυναμώσει η αντίσταση, να μην κλείσει κανένα κατάστημα, να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας, να μην δεχτούν κανέναν εκβιασμό, να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση. 

Μόνο με την ενότητα μας, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του. Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. δεν θα σταματήσει εδώ, θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή. 

Χωρίς εμάς κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από τον δικό μας κόπο, τον δικό μας ιδρώτα ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έβγαζε και βγάζει αμύθητα κέρδη. 

Όλοι στην απεργία 

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη, με δημιουργία απεργιακών επιτροπών σε κάθε κατάστημα, σε κάθε περιοχή, συζητάμε συνάδελφο το συνάδελφο. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας για να πάρει απάντηση η εργοδοσία και τα φερέφωνα της. Να απαιτήσουμε: 

- Καμία Απόλυση.
- Καμία Ατομική Σύμβαση, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ούτε στους συναδέλφους που
υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
- Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι
απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
- Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων
και τις μειώσεις μισθών.
- Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα
με νόμο από την κυβέρνηση.
- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου
και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις
αορίστου χρόνου.
- 8ωρο - 5ημερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου