Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ Ο "ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πιάσαν τα στασίδια στα πρωινάδικα της τηλεόρασης οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων αστικών κομμάτων και τους τηλεπαρουσιαστές, έστρωσαν το χαλί του ψευτοδιαλόγου για τους φτωχομεσαίους αγρότες. Πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο, πάντα όμως αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις.

Ο ένας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε να λέει το γνωστό παραμύθι περί «παθογένειας που είναι ότι οι αγρότες δεν έχουν κοινή εκπροσώπηση», ρωτώντας επίμονα και προβοκατόρικα «αυτοί που θα πάνε τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό δεν είναι αγρότες;». Αλλά τι κοινή εκπροσώπηση να έχουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες με τους ελάχιστους καπιταλιστές της γης με τους οποίους συνδιαλέγεται η κυβέρνηση για το πώς θα πετάξει τους φτωχούς και μεσαίους απ' το χωράφι, όπως ακριβώς περιγράφει και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ο εν λόγω βουλευτής, όταν ο αγρότης του είπε «απαντήστε στα αιτήματά μας και αφήστε τα αυτά», έκανε τον απορημένο: «θέλετε δια διαγγέλματος να απαντήσουμε και όχι δια συζήτησης;». Ας απαντήσουν και με γράμμα, αλλά ας απαντήσουν στα αιτήματα των φτωχών αγροτών που μια χαρά τα ξέρουν και ας σταματήσουν να καλούν τους αγρότες να πάνε σε ένα διάλογο για να συζητήσουν αν θα εκτελεστούν στα 10 ή στα 11 βήματα.

Έκανε ως και τη λαθροχειρία να πει ότι «η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα που είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό»! Λες και οι φτωχοί αγρότες βρίσκονται 30 μέρες στο δρόμο γιατί δεν τους δίνουν... ραντεβού με τον πρωθυπουργό και όχι για να διεκδικήσουν ικανοποίηση των αιτημάτων τους για το Ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, το Φορολογικό, όλα όσα εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δε βάζει καν στον προσχηματικό διάλογο που στήνει.

Ο άλλος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, έβγαλε το κυβερνητικό... μαστίγιο, «καρφώνοντας», φόρα-παρτίδα για το ποιους δουλεύει η κυβέρνηση. Πρώτα, παρέδωσε μαθήματα κοινωνικού αυτοματισμού, με τα γνωστά και χρεοκοπημένα ότι «φορολογείται εκείνος για να πληρώνει τις συντάξεις του ΟΓΑ» (!), μετά έβγαλε το βρώμικο χαρτί ρωτώντας αν «έχουμε άνεργους αγρότες ή δεν πληρώνετε τις εισφορές σας;». Και όταν έφτασε η συζήτηση στο κόστος παραγωγής, κάλεσε τους αγρότες «να πιέσουμε τους εργάτες να κοστίζει λιγότερο το αγροτικό προϊόν για να είναι ανταγωνιστικό»! Να ποιο είναι το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και δουλειά στα χωράφια των καπιταλιστών της γης... για να μπορούν να εξάγουν και όχι βέβαια για να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του λαού. 

Σε τέτοιο «διάλογο» έχουν το θράσος να καλούν τους φτωχομεσαίους αγρότες για να πουν «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»!

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου