Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/6

Συγκέντρωση στο δημοτικό συμβούλιο
Τρίτη 28/6, 5:00 μμ
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων
Να σταματήσει η διοίκηση Μπουτάρη να κλέβει τους εργαζόμενους

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Μάη, μετά από παρέμβαση των εργαζομένων για τα απλήρωτα νυχτερινά και εξαιρέσιμα στην υπηρεσία Καθαριότητας, η διοίκηση Μπουτάρη δεσμεύτηκε ότι θα πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα έως το τέλος Ιούνη- «σε ένα μήνα από τώρα θα έχουν πληρωθεί», είπε ο αντιδήμαρχος. Φυσικά η διοίκηση δεν τήρησε τη «δέσμευσή» της. Στις 27 Ιούνη λένε ότι θα πληρώσουν νυχτερινά και εξαιρέσιμα Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Δεκέμβρη για τους μόνιμους, Σεπτέμβρη και Νοέμβρη για τους συμβασιούχους συναδέλφους- έλεγαν ότι θα πλήρωναν στους συμβασιούχους και τον μισό Φλεβάρη και τον Μάρτη του 2016, αλλά το άλλαξαν επικαλούμενοι «προβλήματα». Οι αορίστου χρόνου έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2015. 

▬ Ακόμη και αυτούς τους λίγους μήνες που λένε ότι θα πληρώσουν, τους πληρώνουν μετά από κινητοποίηση των εργαζομένων. Η κινητοποίηση όσων συμμετείχαν είχε αποτέλεσμα.
▬ Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε ευχαριστημένοι αν, αντί για 10 μήνες, η διοίκηση Μπουτάρη μας χρωστάει 7 μήνες νυχτερινά και εξαιρέσιμα.
▬ Την Τετάρτη 15 Ιούνη, η διοίκηση Μπουτάρη ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των απλήρωτων νυχτερινών και εξαιρέσιμων στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η νέα τριμερής ορίστηκε για τις 7 Ιούλη, στις 10:00πμ. Η διοίκηση ζήτησε την αναβολή για να μεσολαβήσει η πληρωμή κάποιων μηνών, για να δείξουν ότι το πρόβλημα «λύθηκε». Την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν τα τρία μέλη της ΔΑΣ στο δ.σ. του ΣΕΔΘ και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης, το σωματείο στο οποίο είναι μέλη οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, αφού τα σωματεία του δήμου Θεσ/νίκης δεν τους δέχονται ως μέλη. 

Η ΔΑΣ ζήτησε εγγράφως να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δ.σ. του ΣΕΔΘ την Τρίτη 21 Ιούνη για να συζητηθεί και το θέμα των νυχτερινών και εξαιρέσιμων. Η απάντηση της πλειοψηφούσας παράταξης «Μέτωπο Αλλαγής», μέσω του προέδρου του ΣΕΔΘ, ήταν ότι είμαστε «γραφικοί» που ζητάμε να συζητηθεί στο σωματείο ξανά αυτό το θέμα. «Γραφικοί», λοιπόν, οι εργαζόμενοι που ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ και των άλλων σωματείων όχι μόνο απουσίαζε, αλλά σαμποτάριζε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα, βοηθώντας και σ’ αυτό το θέμα τη διοίκηση να περνάει την αντεργατική της πολιτική. 

Στις 27 Ιούνη θα έχουμε νέα μείωση μισθού από την αύξηση της παρακράτησης φόρου και την αύξηση 0,5% των κρατήσεων για την επικουρική ασφάλιση για τους μόνιμους, σύμφωνα με νόμο που ψήφισε τον Μάη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, (για τους αορίστου χρόνου και τους συμβασιούχους η αύξηση της κράτησης για την επικουρική ασφάλιση θα γίνει το επόμενο διάστημα). Από την άλλη έχουμε και τη διοίκηση Μπουτάρη να παρακρατά μέρος του μισθού μας και να προσπαθεί να κλέψει δεδουλευμένα εργαζομένων. 

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους της Καθαριότητας και των άλλων υπηρεσιών να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να:
* Απαιτήσουμε την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Για τους εργαζόμενους δεν έχει καμιά διαφορά αν η διοίκηση μας χρωστά 7 μήνες δεδουλευμένα αντί για 10!!
* Μας απαντήσουν τι θα γίνει και πώς θα πληρωθούν νυχτερινά και εξαιρέσιμα για το διάστημα από 1/1/2016 έως 17/2/2016 που δεν υπήρχε το απαραίτητο ΦΕΚ με την απόφαση δημάρχου για την έγκριση νυχτερινών και εξαιρέσιμων για το α′ εξάμηνο του 2016 για την υπηρεσία Καθαριότητας και υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή τους γι’ αυτό το διάστημα. Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σ’ άλλες υπηρεσίες του δήμου.
* Μας πούνε τι ενέργειες έχουν κάνει για την έκδοση της απόφασης δημάρχου, η οποία πρέπει να δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ, για την έγκριση νυχτερινών και εξαιρέσιμων στην Καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες. Χωρίς το ΦΕΚ, νυχτερινά και εξαιρέσιμα δεν πληρώνονται. 

Ήδη φτάσαμε στο τέλος Ιούνη. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθεί ό,τι έγινε με το α′ εξάμηνο του 2016. Να σταματήσουμε την προσπάθεια της διοίκησης να κλέψει δεδουλευμένα εργαζομένων και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, αφού τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα έχουν ασφαλιστικές κρατήσεις. Για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί στη λειτουργία των υπηρεσιών και της πόλης από την 1η Ιούλη, υπεύθυνη θα είναι η διοίκηση Μπουτάρη.

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει την Πέμπτη 30/6. Τελικά το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει την Τρίτη 28/6. Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 5:00 μμ.

Γραμματεία της ΔΑΣ
23/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου