Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ DPAM

ΕΝΩΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταγγελία
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους, στα συνδικάτα και στους αρμόδιους φορείς, την εμπορική εταιρεία DPAM για παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Απέλυσαν συναδέλφισσά μας, που εργάζεται στο κατάστημα της DPAM, στο Mediterranean Cosmos. Μέσα σε δύο μήνες είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να απολύσουν τη συναδέλφισσα, μέλος του Δ.Σ., την πρώτη φορά μετά από την άμεση παρέμβαση του σωματείου πήραν πίσω την απόλυση. Στο επόμενο διάστημα, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν, να νουθετήσουν, να εκβιάσουν τη συναδέλφισσα και να εφεύρουν επιχειρήματα για να επιβάλλουν την παράνομη απόλυση με όσο το δυνατόν μικρότερη αντίδραση από τους συναδέλφους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η DPAM ανήκει στον όμιλο Φουρλή (βλ. IKEA, Intersport) και έχει 15 καταστήματα πανελλαδικά, στις 30/5/2016 προχωράει στην απόλυση, ενώ γνωρίζει ότι είναι παράνομη. Η επιχείρηση δεν καταπατά απλώς το Εργατικό Δίκαιο, απαιτεί την κατάργησή του, περιμένοντας, όπως και όλα τα αφεντικά μας, να αλλάξει η κυβέρνηση τον συνδικαλιστικό νόμο.

Το επιχείρημα ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες δεν καταρρίπτεται μόνο από το μέγεθος της επιχείρησης, αλλά και από το ότι το αστρονομικό ποσό των 280 ευρώ, ο μισθός της εργαζόμενης, επιβάρυνε τα έξοδά της (μισθολογικό κόστος)!

Συνάδελφοι,
Η απόλυση πρωτοπόρου εργαζόμενου έρχεται να προστεθεί στα ελαστικά ωράρια, στους μισθούς πείνας, στα χρωστούμενα ρεπό, στις απλήρωτες υπερωρίες. Η παράνομη απόλυση μέλους της διοίκησης του σωματείου μας σηματοδοτεί την μετατροπή του Mediterranean Cosmos σε κάτεργο.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί:
* Όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισάξια με τις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
* Όλα τα σωματεία στην ενίσχυση της ταξικής ενότητας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου