Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ DPAM

ΕΝΩΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης κατήγγειλε στις 31/5 την απόλυση της εργαζόμενης (εκλεγμένης στο Δ.Σ του σωματείου) στην εταιρεία  DPAM, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Μπήκαμε μπροστά για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, αλλά και τη συνδικαλιστική ασυλία που με αγώνες έχει κατακτηθεί, για να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι συλλογικά να διεκδικούν το δίκιο τους. 

Η κατάσταση που όλοι βιώνουμε στο εμπόριο και συνολικά στη ζωή μας είναι γνωστή. Μέτρα που μας τσακίζουν και κάνουν τον μικρό μισθό μας να μοιάζει μικρότερος και συνθήκες εργασίας που χτυπάνε κόκκινο με απλήρωτες υπερωρίες, χρωστούμενα ρεπό, αναγκαστικές άδειες, απολύσεις, τρομοκρατία κ.α. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις οποίες ο μισθός του εργαζόμενου είναι κόστος, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τις ανάγκες μας. Την ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με δικαιώματα, για μισθό που να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ελεύθερο χρόνο. 

Μετά από τη δυναμική παρέμβαση του σωματείου στο εμπορικό κέντρο και στην επιθεώρηση εργασίας, η διεύθυνση της εταιρείας πήρε πίσω την απόλυση. Η επίθεση καθημερινά όμως, στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν σταματάει. Θέλουν πάση θυσία να καταργήσουν όσα δικαιώματα απέμειναν, θέλουν να ξεμπερδεύουν με εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι, με τη συνδικαλιστική δράση. 

Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε. Οι αγώνες μας είναι ζήτημα επιβίωσης. Επιβίωσης απέναντι στη συντονισμένη επίθεση από την κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, στα πλαίσια της Ε.Ε, επέβαλαν τον «εργασιακό μεσαίωνα». Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αφού μείωσαν μισθούς, κατήργησαν ασφαλιστικά δικαιώματα, τώρα στοχεύουν στην απελευθέρωση των απολύσεων και στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ώστε οι εργαζόμενοι να «πείθονται» πιο εύκολα να σκύβουν το κεφάλι. 

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης και όλα τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας, για τη ζωή που μας αξίζει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου