Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ 7/7

Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,

Στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο θα παρθούν ακόμη πιο επικίνδυνες αποφάσεις σε βάρος των λαών, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Στη Σύνοδο θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν:
 Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής.
 Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, στο Αιγαίο.
 Η ανάπτυξη της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» σε Πολωνία και Ρουμανία, για να έχει το ΝΑΤΟ το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
 Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων, που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου χτυπάει την πόρτα μας. Να αντιδράσουμε πριν είναι αργά.Να βροντοφωνάξουμε: ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας!

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», δηλαδή της προώθησης των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων της χώρας. Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας, η κυβέρνηση ολόκληρη καμαρώνει, γιατί έχει διαθέσει τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών κι επεμβάσεων, γιατί διατηρούν βάσεις και ΝΑΤΟικά στρατηγεία και παίρνουν μέρος μαζί με τις ΗΠΑ, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και το Ισραήλ σε ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων.

Στην πράξη αποδεικνύεται, ότι η πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, το λαό μας στο σύνολό του είναι η ίδια πολιτική, που εμπλέκει την Ελλάδα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Την ώρα που η κυβέρνηση καταδικάζει την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία σε χρόνια υποχρηματοδότηση και τους εργαζόμενους σε μόνιμη λιτότητα, διαθέτει για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Νέο χαράτσι για τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, θηλιά για τους λαούς τα τρία (3) δισ. δολαρίων, για το 2016!

Να μην εφησυχάζει κανείς. Στα ιμπεριαλιστικά τάγματα των ευρω-ατλαντικών αποστολών συμμετέχουν χιλιάδες στρατιώτες, παιδιά λαϊκών οικογενειών κι αυτό είναι προειδοποίηση για τους νέους και τις νέες της χώρας μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά του λαού μας «κρέας για τα ιμπεριαλιστικά κανόνια». Ο μύθος, ότι η ΝΑΤΟικής αρμάδα ήρθε στο Αιγαίο, για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές έχει καταρριφθεί. Η παρουσία της είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, συνέχισης του πολέμου στη Συρία και προετοιμασίας νέας επέμβασης στη Λιβύη.

Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του, το 1949, δεν υπήρξε ποτέ και δεν μπορεί να γίνει παράγοντας ασφάλειας υπέρ των λαών, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρω-ατλαντισμού. Είναι λυκοσυμμαχία βαμμένη στο αίμα των λαών και η παρουσία του στο Αιγαίο αποθρασύνει το τουρκικό κράτος, που παραβιάζει τα σύνορα της χώρας μας, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για δισταγμούς και αναμονή!

Οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, για τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών είναι η βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η αποφασιστική, αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική και φιλειρηνική απάντηση του λαού μας και των άλλων λαών πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του συστήματος που γεννά τον πόλεμο και το θάνατο, την προσφυγιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πρέπει να οδηγεί στην αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ 3ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΗ 2016 ΣΤΙΣ 19:30 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

 Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
 Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εμπλέκει τη χώρα μας και το λαό μας σε νέες, μεγάλες περιπέτειες.
 Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
 Να κλείσει και να φύγει από τη χώρα μας το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, που βρίσκεται στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.
 Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου