Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 1/9

Το μέτωπο της ανεργίας, με βασικό αίτημα την ουσιαστική προστασία των χιλιάδων ανέργων, που πετιούνται κατά χιλιάδες εκτός παραγωγής, χωρίς καμιά δική τους ευθύνη, είναι από τα βασικά που αναδεικνύουν οι ταξικές δυνάμεις, εν όψει και του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην κατεύθυνση αυτή, την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους οργανώνουν συναυλία για ανέργους και εργαζόμενους, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Γιώργου Αετόπουλου, Κώστα Καρμπά, Γιώργου Φαναρά, Κώστα Πρατσινάκη και Νίκου Κατσίκα.

Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει:
Το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τις Επιτροπές Ανέργων των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν στοχευμένα όλοι οι τρόποι δουλειάς και επικοινωνίας με τους ανέργους (συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, ατομικές συζητήσεις), να ανοίξει η συζήτηση για τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας και της κρίσης, τη διέξοδο που προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Το πλαίσιο πάλης:
Τα έξι σωματεία, με κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα, απευθύνονται πλατιά στους ανέργους και τους καλούν να μην υποκύψουν στην απαισιοδοξία, στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, να οργανωθούν στις Επιτροπές Ανέργων των Σωματείων, των Λαϊκών Επιτροπών. «Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα!», σημειώνουν. Καλούν τους ανέργους, μαζί με τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασίας από τα χρέη στις τράπεζες και το Δημόσιο.
 Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
 Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
 Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου