Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με μαχητική κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου, όπου διεκδίκησαν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, ξεκίνησε τη Δευτέρα η εβδομάδα πολύμορφης αγωνιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, που θα κορυφωθεί με το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μέσα από την κινητοποίηση καταγγέλθηκε η εγκατάλειψη των ανέργων στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αναδείχθηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους, που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μπροστά στη βάρβαρη πραγματικότητα των πλειστηριασμών, των διακοπών ρεύματος και νερού, της πείνας. Μέσα από την κινητοποίηση διεκδίκησαν την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για τους περίπου 600 απολυμένους από την επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ», που εδώ και τρία χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς καμία στήριξη.

Επίσης απαίτησαν: 

* Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
* Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
* Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου