Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 14/11

ΓΝΩΡΙΣΕ! ΑΓΩΝΙΣΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ!

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30 μ.μ. 
Μυκηνών 17 (Μπότσαρη με Δελφών)
ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

* Για το τι έρχεται
* Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
* Για την προετοιμασία απεργιακής μάχης
* Για τους πλειστηριασμούς

Οι ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ είναι η συμμαχία μας στη γειτονιά, στο δημοτικό διαμέρισμα, στο δήμο, στην κοινότητα.

Είναι κύτταρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών της πόλης, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Τη Λαϊκή Επιτροπή τη χτίζουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, μέλη μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων, επιτροπών αγώνα.

Οργανώνεται με τα Συντονιστικά και τις Συνελεύσεις της.

Απευθύνεται σε καθένα που τον χτυπάει η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - Ε.Ε. - κεφαλαίου, που θέλει να αγωνιστεί συλλογικά ενάντιά τους. Έχει στην προμετωπίδα της την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η πάλη της αφορά κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, βάζει στο στόχαστρο τις αιτίες τους, έχει προοπτική τη συνολική ανατροπή, τη ριζική διέξοδο προς όφελος του λαού.

Βάζει απέναντί της τους διαχειριστές -σημερινούς και επίδοξους- της εξαθλίωσης του λαού, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Έχει ανοιχτό μέτωπο με το φασισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η Λαϊκή Επιτροπή συμβάλλει στο να έρθουν στη γειτονιά τα αγωνιστικά καλέσματα του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, των σωματείων των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, των συλλόγων γυναικών, των ριζοσπαστικών φορέων της νεολαίας. Βοηθά να οργανώνεται, να δυναμώνει, να ενιαιοποιείται ο αγώνας. Είναι μπροστά στις απεργιακές μάχες, στα συλλαλητήρια, στις κινητοποιήσεις.

Οργανώνει την ταξική, τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη. Στη ΔΕΗ για την αποτροπή διακοπών ρεύματος, στην ΕΥΑΘ για το νερό, στις εφορίες και τις τράπεζες για τα χαράτσια και τις κατασχέσεις, στον ΟΑΣΘ για τα πρόστιμα. Βρέθηκε δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ενίσχυσε οικογένειες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα. Διοργανώνει φροντιστήρια λαϊκής αλληλεγγύης για τα μαθήματα των παιδιών ανέργων και φτωχών οικογενειών.

Έχει δίπλα της την Επιτροπή Ανέργων για τη συσπείρωση και διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.

Ασχολείται σε μόνιμη βάση με τα ζητήματα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Για τα προβλήματα στα σχολεία, τις ελλείψεις και τα χαράτσια στα νοσοκομεία, την έλλειψη πρόσβασης σε παιδικούς σταθμούς, τα φάρμακα.

Διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα στη γειτονιά, τους ελεύθερους χώρους, τους χώρους άθλησης, τις υποδομές.

Παίρνει πρωτοβουλίες στον πολιτισμό με προβολές, παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικές ομάδες, χορωδίες, παιδικό θέατρο και δραστηριότητες. Δίνει ώθηση στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Μπροστά μας πρέπει να μπούνε οι αγώνες για να μπει φρένο, να πάρουμε ανάσα, να δοθούν πίσω τα κλεμμένα, για τις ανάγκες μας! Χρειάζεται να προχωρήσουμε το δικό μας σχέδιο, να δυναμώσουμε το δικό μας στρατόπεδο!

Αυτοί το δικό τους σχέδιο το έχουν και το προχωράνε. Παρά τις κοκορομαχίες για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος, παρά τους αποπροσανατολισμούς, παρά τον εμπαιγμό για την «ανάπτυξη που θα μας σώσει» και για τα «χειρότερα που πέρασαν», για τα σπίτια που τα «προστατεύουν» και το «χρέος που θα κουρευτεί», η πολιτική τους είναι δεδομένη και ενιαία: είναι αυτή που περιγράφεται στο 3ο μνημόνιο, αυτή που θέλει να τσακίζεται ο λαός, για να εξασφαλίζουν κεφάλαια για τους ομίλους και τα κέρδη τους.

Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε και με τα προηγούμενα μνημόνια, αυτή εξειδικεύτηκε στα μέτρα του προηγούμενου διαστήματος: φοροαφαίμαξη του λαού, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τσεκούρωμα των συντάξεων.

Σ’ αυτή τη ρότα βαδίζουν και τώρα: παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, «υποκατώτατος» μισθός, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, χτύπημα στην απεργία. Γρήγορη εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων, «κόφτης» σε ό,τι απόμεινε.

Είναι η ίδια ρίζα της αντιλαϊκής πολιτικής, που γεννά τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τις καραβιές των προσφύγων, τις εκατόμβες των θυμάτων. Που φέρνει τα τύμπανα του πολέμου δίπλα μας, που αμφισβητεί τα σύνορα, που διορίζει το ΝΑΤΟ «καλεσμένο» - χωροφύλακα στο Αιγαίο και κάνει τη «σύμμαχο» Ε.Ε., πεινασμένο κοράκι για τη λεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου