Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 27/1

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα θα κόψει η Λαϊκή Επιτροπή του Ε' Διαμερίσματος, την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 7:00 μ.μ. για να υποδεχτεί - και επίσημα πλέον - τη νέα αγωνιστική χρονιά. Μπροστά μας βρίσκονται πολλοί αγώνες που τα λαϊκά στρώματα -εργάτες κάθε κλάδου, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, φοιτητές- πρέπει να δώσουν από κοινού...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ "ΚΑΡΥΠΙΔΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») συνεχίζουν τον αγώνα τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά και τον αγώνα για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεών τους σε κοινωφελείς οργανισμούς και κρατικούς φορείς, την Παρασκευή το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση μαζί με την Επιτροπή Ανέργων Ε' Διαμερίσματος στα γραφεία του ΟΑΣΘ, απαιτώντας διαγραφή των προστίμων και δωρεάν μεταφορά για τους ίδιους, αλλά και για κάθε άνεργο και απλήρωτο εργαζόμενο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως και η περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ όπου πραγματοποίησαν παρέμβαση την Τετάρτη 18 Γενάρη, παρέπεμψε σε πολιτική λύση του ζητήματος από την κυβέρνηση.

Και στον ΟΑΣΘ όπως και στη ΔΕΗ, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να «συνοδεύσουν» τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις τους.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» καταγγέλλουν την κυβέρνηση που στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, έστειλε τα ΜΑΤ και έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόσωπό της. «Είτε "αριστερή" είτε "δεξιά", κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το σύστημα, χρησιμοποιεί το καρότο και το μαστίγιο για να έχει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι. Και, όταν δεν καταφέρνει να τους έχει υποταγμένους, χρησιμοποιεί την καταστολή», σημειώνουν.

Επόμενες δράσεις: 

Κόντρα σ' αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν πολύμορφα τον αγώνα τους.
* Τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στη 1:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ.
* Την επόμενη μέρα, Τρίτη 24 Γενάρη, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων «Καρυπίδης» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργαζόμενων, καλούν τα ΔΣ των σωματείων, τα μέλη τους, Επιτροπές Αγώνα, Επιτροπές Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές, σε σύσκεψη στις 6:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της σύσκεψης είναι να επικοινωνήσουν την πείρα από τον αγώνα τους, να προβάλουν τα συμπεράσματα που έχουν αναδειχθεί, να εδραιώσουν την αλληλεγγύη που εκφράστηκε και να συζητήσουν για την συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Στο κάλεσμά του προς τα σωματεία και τους άλλους φορείς, σημειώνει: «η παρουσία σας θα είναι καταλυτική όχι μόνο για το δικό μας αγώνα, αλλά και για την ισχυροποίηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΘΡΙΛΕΡ!


Όπως ήδη έχει ενημερώσει το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής το προηγούμενο διάστημα η επιχείρηση "Βελιγράδι" προέβη σε παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος δυο συναδελφισσών (οικειοθελείς αποχωρήσεις χωρίς να το γνωρίζουν, ήταν μισοασφαλισμένες, δεν έχουν δοθεί δώρα Χριστουγέννων), μέλη του Συνδικάτου, εκ των οποίων η μια γενική γραμματέας του.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε από το Συνδικάτο και με τη συμμετοχή εργαζομένων από άλλα σωματεία που έδειξαν την αλληλεγγύη τους την Κυριακή (15/1), είχε συμφωνηθεί να επιστρέψουν στη δουλειά. Σε πρώτη φάση έγινε βάζοντας την μια στην πρωινή βάρδια και την άλλη στην βραδινή, βάζοντας τες γενικά στο πρόγραμμα. Στα μισά της πρωινής βάρδιας η εργοδοσία, αθέτησε τις δεσμεύσεις που είχε κάνει μπροστά στο Συνδικάτο και τις εργαζόμενες για δεύτερη φορά και είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εργασιακή τους σχέση (το μεσημέρι).

Παρόλα αυτά το Συνδικάτο, με άμεσα και γρήγορα αντανακλαστικά, έκανε παρέμβαση στο χώρο εργασίας και ενώ η μια συναδέλφισσα εργαζόταν. Μετά από αυτήν την παρέμβαση η εργοδοσία αποφάσισε για ακόμα μια φορά να τις εξοφλήσει και να συνεχίσει την εργασιακή τους σχέση.

Παρόλο που σε ορισμένους όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί μπέρδεμα δεν τελειώνει εδώ!

Η όλη διαδικασία προχωρούσε και στο τυπικό της κομμάτι με σύνταξη ενός συμφωνητικού όπου θα υπήρχαν και γραπτά οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας, με σκοπό να κατατεθεί και στην επιθεώρηση εργασίας. Παρόλα αυτά αποδείχτηκε στην πράξη ότι όλη αυτή την ώρα διοργάνωναν τραγικές μεθοδεύσεις για να διώξουν τις δυο εργαζόμενες και το Συνδικάτο.

Με πρωταγωνιστή σε όλη αυτή την υπόθεση τη δικηγόρο, που παρουσιάστηκε ως νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης, εμφανίστηκε χωρίς λόγο η αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε η ίδια να τους υποδεχτεί στο πεζοδρόμιο. Η δικηγόρος ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι ήταν «φοβισμένη» και γι’ αυτό κάλεσε την αστυνομία. Η εξήγηση που δόθηκε από την εργοδοσία ήταν ψευδής, ότι δηλαδή δεν είχε να κάνει με την υπόθεση που ήταν σε εξέλιξη, αφού δεν συνέβαινε τίποτα εκείνη τη στιγμή, παρά μόνο η σύνταξη του συμφωνητικού.

Μετά από αυτό το γεγονός ένας αστυνομικός με πολιτικά κάθισε κανονικά στο μαγαζί, παρακολουθώντας ζωντανά τις συζητήσεις του Συνδικάτου και εκπροσώπων της επιχείρησης για το περιεχόμενο του παραπάνω συμφωνητικού. «Όλως τυχαία» παρουσιάστηκαν «υποτιθέμενοι φίλοι» του μαγαζιού που δεν δίστασαν να επιτεθούν με χυδαίους χαρακτηρισμούς στα στελέχη του Συνδικάτου μπροστά στο αστυνομικό όργανο που υποτίθεται πως ήταν παρατηρητής της διαδικασίας. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος της αστυνομίας, ότι δεν είναι δουλειάς της να κρατά ως ¨ουδέτερη δύναμη¨ την τάξη, αλλά όποτε χρειάζεται προστατεύει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Να ένα ακόμα τραγικό κομμάτι της υπόθεσης. Όση ώρα τα μέλη του Συνδικάτου περίμεναν να συνταχτεί το συμφωνητικό ο εργοδότης έλεγε πως θέλει να κάνει φίλους στην Ελλάδα (είναι από την Σερβία), όπως επίσης να κάνει φίλους και τα στελέχη του Συνδικάτου. Λίγο χρονικό διάστημα μετά από αυτές τις συζητήσεις άρχισε «αυθόρμητα» να διώχνει τις συναδέλφισσες και τα στελέχη του Συνδικάτου.

Να λοιπόν ποιες είναι οι συμφωνίες της εργοδοσίας όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. Το αναφέρουμε διότι οι εργοδότες δεν διστάζουν να μας λένε κάθε φορά που διεκδικούμε με βάση τα δικαιώματά μας την ατάκα «έχουν γίνει  συμφωνίες».

Να ποιο είναι το νομικό πλέγμα που υποτίθεται προστατεύει τους εργαζόμενους, το λαό και τα δικαιώματά τους. Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι νόμοι είναι ουδέτεροι. Ότι παράνομο και νόμιμο ισχύει και για τις δυο πλευρές. Παρόλα αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλοι οι νόμοι είναι ταξικοί και έρχονται για να τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, με σκοπό να βγουν λάδι οι εργοδότες. Εφαρμόζονται μόνο αυτοί που τους συμφέρει, ενώ η εργατική νομοθεσία γίνεται σκουπίδι ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Απαιτούμε:
 Να επιστρέψουν και οι δύο συναδέλφισσες στη δουλειά και ολοκληρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα στις συναδέλφισσες(δώρα, επιδόματα) και τα δεδουλευμένα τους.

Όλοι αυτοί που μεθοδεύουν τέτοιου είδους σκηνικά και όλοι όσοι τους στηρίζουν κάνουν μεγάλο λάθος ότι θα μείνουν όλα αυτά αναπάντητα. Οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουν να γίνονται και ο κερατάς και ο δαρμένος σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Αργά ή γρήγορα οι ίδιοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο και θα τον σερβίρουν όπως τους πρέπει. 

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους μπορούν να βάλουν στο χέρι τα ταξικά Συνδικάτα το ταξικό κίνημα. 

Κόντρα στις δικές τους σκηνοθεσίες οι εργαζόμενοι βάζουν μπροστά την δική τους οργάνωση.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ 20/1

Κοινή κινητοποίηση στον ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου-Μπότσαρη) έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 20 Γενάρη, στις 11:00 π.μ. από το σωματείο εργαζομένων των super market "Καρυπίδης" (πρώην Αρβανιτίδης) και τις Επιτροπές Ανέργων.

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, παραμένοντας απλήρωτοι για 11-12 μήνες. Σε αυτά τα πλαίσια διεκδικούν να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνησή τους με τις αστικές συγκοινωνίες για όσο βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς και να διαγραφούν πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Οι Επιτροπές Ανέργων επιμένοντας στο πάγιο αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, πραγματοποιούν μία από τις καθιερωμένες παρεμβάσεις τους στον ΟΑΣΘ για διαγραφή προστίμων ανέργων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΤΗ ΔΕΗ 18/1

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης) όντας απλήρωτοι για 11-12 μήνες, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Την Τετάρτη 18 Γενάρη στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ στην Καλαμαριά, με αίτημα να διαγραφούν οι οφειλές.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Το χιόνι που έπεσε στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη θωράκισης της πόλης απέναντι σε καιρικά και φυσικά φαινόμενα, τα οποία μάλιστα μόνο ξαφνικά δεν ήταν, αφού είχαν προαναγγελθεί καιρό πριν. 

Συμπολίτες μας έζησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία εγκλωβισμένοι για ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που έγιναν αδιάβατοι από το πρώτο χιόνι.

 Ολόκληρες περιοχές της πόλης μείνανε για μέρες χωρίς νερό, αλλού διακόπηκε η παροχή ζεστού νερού από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, αφού πάγωσαν οι σωλήνες, υπήρχαν προβλήματα στη θέρμανση των κατοικιών.

 Ο ΟΑΣΘ υπολειτούργησε λόγω προβλημάτων σε δρόμους και οχήματα.

 Οι μηχανισμοί αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων παρέλυσαν. Οι «αλατιέρες» πάγωσαν, το μηχανουργείο του δήμου βρέθηκε χωρίς εργαλεία και ανταλλακτικά.

 Σε περιοχές της χώρας υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και η κυβέρνηση συνέστησε «οικονομία».

 Ουσιαστικά σταμάτησε η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.

 Εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους αναγκάστηκαν να εργαστούν σε πολικές θερμοκρασίες, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους από την πλευρά της εργοδοσίας.

 Στη χειρότερη κατάσταση βρέθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν κάτω από μια χιονισμένη τέντα, με μόνη βοήθεια μια κουβέρτα, όταν υπήρχε κι αυτή.

 Προβλήματα σημειώθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε υποδομές της ΔΕΗ, σε νοσοκομεία, στη μεταφορά νερού...

…Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουμε τα δυσβάσταχτα βάρη που έτσι κι αλλιώς πληρώνει ο λαός, τα ακριβά τιμολόγια, τις πολυκατοικίες που δε βάλανε πετρέλαιο, τις κατοικίες που απειλούνται ή ήδη έχουν διακοπή ρεύματος, λόγω οφειλών.

Δεν είναι της μοίρας γραφτό η ταλαιπωρία του λαού. Δεν είναι «φυσικό» με τον χιονιά να αποκλειόμαστε, με τη βροχή να πλημμυρίζουμε, με τη ζέστη να ξεραίνεται ο τόπος, με το σεισμό να μη μένει τίποτα όρθιο. Υπάρχουν αιτίες και ευθύνες για αυτά τα φαινόμενα, που δεν ξεπλένονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα κι «εξυπνάδες». 

Τι προτεραιότητες βάζει η κεντρική και τοπική διοίκηση; Έχουν καμιά σχέση τα έργα και οι υποδομές που γίνονται με την αντιμετώπιση των παραπάνω; Μπορούν να έχουν, όσο το κίνητρο για το τι θα γίνει, ποιος θα το κάνει, πόσο θα κοστίσει, ποιος θα το πληρώσει, ποιος θα το αξιοποιήσει και ποιος θα το χρησιμοποιήσει είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι οι λαϊκές ανάγκες; 

Πρόκειται ο δήμος «Α.Ε.», που έχει κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες σημαία του, να έχει έτοιμο μηχανισμό, εργαζόμενους, εργαλεία, υλικά, που τα μετράει μόνο σαν «κόστος»;

Πρόκειται η «απελευθερωμένη» αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, να έχει άλλο κίνητρο παραγωγής, διανομής, τιμολόγησης, χρήσης πρώτων υλών πέρα από τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και την επιδίωξη κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων που τη λυμαίνονται;

Πρόκειται τα καύσιμα -παρότι ζωτική ανάγκη επιβίωσης- να είναι προσιτά στο λαϊκό οικογενειακό εισόδημα, όταν φορτώνονται με φόρους, από τους οποίους απαλλάσσεται το μεγάλο κεφάλαιο;

Πρόκειται ο προς πώληση σιδηρόδρομος και αντίστοιχα η ΕΥΑΘ να συντηρούν και να εκσυγχρονίζουν το δίκτυό τους, για να παρέχουν υπηρεσίες στους εργαζόμενους, πέρα από το τι εξυπηρετεί τους ισολογισμούς τους;

Πρόκειται η καπιταλιστική εργοδοσία να δώσει δεκάρα για αν και πώς ο εργαζόμενος θα πάει με τέτοιες συνθήκες στη δουλειά του, τι κατάσταση αφήνει στο σπίτι του, σε τι συνθήκες θα εργαστεί;

Τελικά, στις σημερινές συνθήκες, η ύδρευση, η θέρμανση, οι μεταφορές, η ηλεκτροδότηση μπορούν να λειτουργήσουν ως κοινωνικά αγαθά ή είναι εμπορεύματα για όποιον τα πουλάει και για όποιον μπορεί να τα αγοράσει; Ρητορικά τα παραπάνω ερωτήματα…

Οι φτηνές δικαιολογίες, το μπαλάκι για το ποιος φταίει, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί, η υποκριτική «ανάληψη ευθυνών» να μην αποπροσανατολίσουν κανέναν εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, γυναίκα, μέλος λαϊκής οικογένειας. Να μην τους τη χαρίσουμε.

Αγωνιζόμαστε για κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες με δημόσιο - κοινωνικό χαρακτήρα, εξοπλισμό και στελέχωση, για να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες, η θωράκιση της πόλης απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.
 Απαιτούμε την πλήρη συνεχή κάλυψη της ηλεκτροδότησης των λαϊκών νοικοκυριών, την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα, τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
 Αγωνιζόμαστε για ενιαίο φορέα μεταφορών που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
 Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία, με κατώτερο μισθό τα 750€.
 Υποδομές για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας των εργαζόμενων.
 Αποζημιώσεις για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, που υπέστησαν καταστροφές.
 Άμεση λύση, με κρατική ευθύνη, στα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ 14/1

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» 

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι
 
Η επίθεση της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ εντείνεται μέρα με την μέρα. Αφού αποτρέψαμε να αδειάσει καταστήματα στην Θάσο και να μεταφέρει τα προϊόντα σε άλλο χώρο για να τα ξεπουλήσει, την Δευτέρα 10-1-2017 άλλαξε κλειδαριές στο κατάστημα της Τούμπας, έστειλε τον παλικαρά του να τρομοκρατήσει και να διώξει από το κατάστημα της Βέροιας τους εργαζόμενους.

Αφού δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να κάμψει τους εργαζόμενους συνεχίζει με άλλες μεθόδους το σχέδιο του να αδειάσει τα καταστήματα από εργαζόμενους και εμπορεύματα και να τα παραδώσει στους νέους «επενδυτές», ανταγωνιστές και ενίοτε συνεργάτες, αφού θα έχει ολοκληρώσει το βρώμικο ρόλο του, να ξεφορτωθεί τους 1.400 εργαζόμενους.

Ο αγώνας για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα προστασίας που θα μας ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών μας σε ΔΕΚΟ, εφορίες, τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (όπως επίδομα ενοικίου) και την άμεση καταβολή του βοηθήματος των 1000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, που θα βοηθήσει για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διότι 1400 εργαζόμενοι της εταιρείας είμαστε απλήρωτοι επί 11-12 μήνες, στερούμαστε καθημερινά τα απαραίτητα, γιατί αυτό απαιτεί η «ανάπτυξη» και η «πολύπλευρη επιχειρηματικότητα» της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοργανώνουμε την Πέμπτη 12-1-2017 11:00 π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο 14-1-2017 12:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό μας, όπως κάνουν μήνες τώρα.

Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς: 
* Να μην επιτρέπεται στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ να μεταβάλει τα περιουσιακά της στοιχεία.
* Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζόμενων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους.
* Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Όλοι Πέμπτη στις 11:00 π.μ. κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τις ημέρες πριν το χιονιά οι εργαζόμενοι, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Θεσ/νίκης, στις συζητήσεις που κάναμε μεταξύ μας στα εργοτάξια ευχόμασταν να μη χιονίσει.

Οι εργαζόμενοι όλες τις ημέρες, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν στην κυκλοφορία, βρίσκονταν από νωρίς στα εργοτάξια. Σε πολλές περιπτώσεις, έγιναν από τις υπηρεσίες και ανακλήσεις κανονικών αδειών. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, όμως, τα κατάλληλα μέσα, εργαλεία, υλικά για να πραγματοποιηθεί σωστός αποχιονισμός, ούτε σχέδιο και σωστός συντονισμός.

Κανείς δεν ζητά από το Δήμο Θεσ/νίκης να έχει τα μέσα που έχει π.χ. ο Δήμος Στοκχόλμης ή ένας ορεινός δήμος της χώρας. Κάθε δήμος, όμως, οφείλει να έχει τα μέσα και την οργάνωση για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς σε τέτοιες καταστάσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, εργαζόμενοι κουβάλησαν σακιά αλάτι με τα δικά τους ΙΧ αυτοκίνητα. Άλλοι κουβάλησαν για μεγάλες αποστάσεις σακιά αλάτι με καροτσάκια, όπου υπήρχαν, ή και με τα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν αποχιονισμό χωρίς να διαθέτουν και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Όσο απαξιώνονται συνειδητά και ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου, ούτε τα μηχανήματα ούτε και ο σωστός συντονισμός και σχεδιασμός θα υπάρξουν, και ανάλογες καταστάσεις θα ξαναζήσει η πόλη.

Οι φθηνές δικαιολογίες που ψελλίζει η διοίκηση Μπουτάρη είναι κοροϊδία και καθαρός εμπαιγμός απέναντι στο λαό της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της πόλης να αγωνιστούν για δημοτικές υπηρεσίες με καθαρά δημόσιο - κοινωνικό χαρακτήρα, πλήρως εξοπλισμένες και στελεχωμένες.